TORT "SAVOARE DE VARA"

Postat de amalia01 in Torturi
4 Aug 2016 | 4858 vizualizari
TORT "SAVOARE DE VARA"

Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara! Si totusi, m-a chemat datoria de matusa! So...  

Ingrediente

  • 3 pachete a cate 400 g piscoturi
  • 750 g mascarpone
  • 1,5 l frisca lichida
  • fructe de tot felul ( zmeura, kiwi, piersica, ananas, miez de cocos)
  • 10 lg Green Sugar
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • decoratiuni pentru tort Dr. Oetker
  • compot de fructe tropicale ( pentru insiropat)

Mod de preparare

Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.

Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.

Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.

Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.

Forma pentru tort o tapetezi cu folie.

Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.

Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.

Dai tava la rece pentru 2 ore.

Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .

Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.

Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.

Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.

 

P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "SAVOARE DE VARA"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Postat de simona72

Desert tort cu mousse de mango si ciocolata

Pentru blat: de la inceput cele doua tavi se ung cu ulei sau unt si se pudreaza cu faina. Albusurile se mixeaza cu praful de sare pana incepe sa se spumeze. Se adauga treptata zaharul si se...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de ciocolata si crema de fructe de padure cu indulcitor

Blatul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul, treptat, pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2016, 18:57
la 04.08.2016, 19:13
Bun
la 04.08.2016, 19:22
Ce frumos e!
la 04.08.2016, 19:57
Ce frumos l-ai pregatit!
la 04.08.2016, 20:59

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking