TORT "SAVOARE DE VARA"

Postat de amalia01 in Torturi
4 Aug 2016 | 4867 vizualizari
TORT "SAVOARE DE VARA"

Imi plac torturile , dar nu imi place sa stau in bucatarie ore intregi...mai ales acum , cand e cuptor afara! Si totusi, m-a chemat datoria de matusa! So...  

Ingrediente

  • 3 pachete a cate 400 g piscoturi
  • 750 g mascarpone
  • 1,5 l frisca lichida
  • fructe de tot felul ( zmeura, kiwi, piersica, ananas, miez de cocos)
  • 10 lg Green Sugar
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • decoratiuni pentru tort Dr. Oetker
  • compot de fructe tropicale ( pentru insiropat)

Mod de preparare

Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita.

Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa.

Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa.

Pastrezi 1/4 din crema pentru ornat, iar in restul adaugi 3/4 din fructe si amesteci usor , de jos in sus, cu o spatula sau o lingura de lemn. Dai crema la rece.

Siropul de copot il diulezi 1:1 cu apa.

Forma pentru tort o tapetezi cu folie.

Asezi 1/2 din cantitatea de crema pe fundul tavii si uniformizezi cu spatula.

Cotinui cu piscoturi insiropate, apoi adaugi restul de crema si termini cu piscoturi.

Dai tava la rece pentru 2 ore.

Rastorni tortul pe un platou suficient de mare .

Iti pregatesti piscoturile si decoratiunile pentru tort.

Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi. Cand s-a topit adaugi 50 ml frisca lichida si omogenizezi bine. Inmoi cate un capat al piscoturilor in glazura si presari confetti-urile, apoi le asezi unul langa altul in jurul tortului. S-ar putea sa fie nevoie sa mai incalzesti putin glazura la un moment dat, daca nu te misti destul de repede.

Cand ai terminat de randuit piscoturile le legi cu o funda.

Decorezi suprafata tortului cu crema si fructe si dai la rece pana cand va fi servit alaturi de cei dragi.

 

P.S. Poti folosi orice fructe vrei. La mine kiwi-ul a fost "ingredientul obligatoriu"...

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "SAVOARE DE VARA"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu coacaze rosii si albe

Iata cum se prepara Reteta de tort cu coacaze rosii si albe Pentru ca mi-am pregatit blaturile cu o zi inainte, m-am apucat sa fac cremele si sa montez tortul in etape, aici e treaba cu rabdare...

Citeste continuarea

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Iata cum se prepara Reteta de tort de Sf.Gheorghe Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2016, 18:57
la 04.08.2016, 19:13
Bun
la 04.08.2016, 19:22
Ce frumos e!
la 04.08.2016, 19:57
Ce frumos l-ai pregatit!
la 04.08.2016, 20:59

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking