Ingrediente
- Pt blat pandispan:
- - 6 oua
- - 6 linguri zahar
- - 6 linguri faina
- Pt sirop :
- - zahar
- - apa
- - vanilie
- Pt crema de vanilie :
- - 2 plicuri budinca vanilie
- - 750 ml lapte
- - 1 lingura unt
- - 200 ml frisca lichida
- Pt crema de zmeura
- - 200 g mascarpone
- - 200 ml frisca lichida
- - zmeura/ fructe de padure
- Pentru decor :
- fondant
Mod de preparare
Se prepara blatul : se separa albusurile de galbenusuri , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie , galbenusurile unul cate unul si faina , amestecand cu o spatula de sus in jos. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil pana trece testul scobitorii.
Preparam siropul : punem la fiert apa si zaharul cateva clocote si adaugam vanilia la final . Lasam la racit.
Intre timp pregatim budinca conform indicatiilor de pe pachet dar in cantitatile precizate mai sus. La final adaugam untul si lasam la racit (eventual se acopera cu folie plastic pentru a nu se face pojghita) pana ajunge la o temperatura usor suportat la mana . Pregatim frisca pe care o incorporam in crema de budinca.
Crema de fructe: mixam crema mascarpone , adaugam frisca batuta si zmeura.
Asamblam tortul : primul blat insiropat, crema de vanilie , zmeura, al doilea blat insiropat, crema de fructe . Se orneaza dupa bunul plac, eu am folosit fondantul preparat de mine cu o zi inainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu si delicios" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|