Tort spirală cu cremă de brânză

Postat de diaconta in Torturi
25 Noi 2012 | 6129 vizualizari
Tort spirală cu cremă de brânză

E un tort făcut cu multă dragoste şi…cum se întâmplă mai mereu când străduinţa este prea mare,nu iese chiar ce ne-am fi dorit.Am vrut să fac un tort deosebit şi m-am hotărât să fac tortul spirală roz,am preluat ideea de la Miha,apoi am modificat eu ca să fie pe gustul sărbătoritei.Doar că n-am apreciat eu prea bine dimensiunile,aşa că am făcut doua blaturi în loc de unul.Tot răul spre bine,aşa a ieşit un tort mai mare ,că tot eram mulţi la masă.Si mă bucur că am mai reuşit s-o aniversam pe mama din nou.La multi ani mama!!!!

Ingrediente

Blat 1:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 100 gr budinca cu gust de capsuni
  • Un plic (10 gr) praf de copt
  • O lingura cacao
  • Sare

Blat 2:

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • ½ plic budinca cu gust de capsuni
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • ½ plic praf de copt

Crema de brânza:

  • 550 gr brânza de vaci
  • 200 ml smântâna 12% grasime
  • 150 ml iaurt 10% grasime
  • 200 gr zahar
  • 200 ml frisca 32% grasime
  • 10 gr gelatina granule
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Coacaze roşii,afine,kiwi

Pentru topping si ornat:

  • 250 gr unt
  • 250 gr Mascarpone
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 ml frisca
  • 200 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • Bomboane de ciocolata cu menta
  • Ornamente de ciocolata

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi blatul.

Am separat ouale.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.Apoi am pus zaharul cate o lingura pe rând.

Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si le-am pus în fir subtire peste albusuri.

Faina am amestecat-o cu praful de budinca,praful de copt si le-am pus peste spuma de oua,amestecând usor cu o paleta .

Am pastrat putina compozitie pe care am amestecat-o cu cacao .

Am pus compozitia într-o tava de 30x32 cm(tava aragazului) pe care am tapetat-o cu hartie de copt,deasupra am facut cateva dungi din compozitia cu cacao.

Am pus la cuptor pentru 15 minute.Verificati cu scobitoarea când este copt.

Am scos tava,am rasturnat pe un prosop ud,am desprins hartia de copt si apoi am rulat împreuna cu hârtia de copt.

Pentru blatul al doilea,am procedat la fel,dar nu am mai pus cacao si am pus în tava de 30x22 cm.

Pentru crema am pus gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Am mixat frisca si am pus-o la frigider.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si smântâna si am pasat-o cu blenderul pâna s-a transformat într-o pasta fina.

Am asaugat aromele.

Am încalzit putin iaurtul,am topit gelatina la microunde,apoi am amestecat-o cu iaurtul.

Dupa ce s-a racorit putin iaurtul l-am turnat în crema de brânza.

La final am încorporat si frisca si am pus vasul la frigider sa se întareasca crema.

Am desfacut blatul,l-am taiat în trei parti egale pe lungime(al meu a fost cam patrat),am pus crema si fructe deasupra.

Al doilea blat l-am taiat  doar în doua fiind mai îngust.

Am rulat prima bucata si am pus-o pe platou.

A doua bucata,am asezat-o în continuarea primeia si tot asa pâna am obtinut o spirala.

Am lasat la frigider cateva ore.

Am pregatit apoi crema cu care am acoperit tortul.

Am mixat frisca .

Am mixat untul cu zaharul pudra,apoi am pus si crema Mascarpone.

La final am pus o parte din frisca si am retinut putin pentru ornat.

Am pus crema la frigider sa se întareasca.

Am acoperit tortul cu crema rece si frisca.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi.Compozitia nu trebuie sa fie prea fluida.

Am lasat-o pâna când aproape s-a racit,apoi am pus-o pe marginea tortului.

Am pus bombonele si ornamente de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirală cu cremă de brânză" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (77)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Postat de momo121

Desert tort spirala cu 2 mousse-uri si glazura oglinda

Pentru Rulada:      Separam albusurile de galbenus.      Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, pe...

Citeste continuarea

Tort spirala

Postat de claudiaO

Tort spirala

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul; se adauga galbenusurile peste albus apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2012, 19:52
Foarte foarte frumos.Te felicit.Inca o data La multi ani mamei tale si sa aiba sanatate ca restul vine de la sine
la 25.11.2012, 19:53
Dia ,arata superb,pe 22 a avut ziua,nu-i asa?
la 25.11.2012, 19:54
Multumesc Rocsi scumpa sanatate multa si mamei tale
la 25.11.2012, 19:54
Cand este facut cu multa dragoste se vede...arata extraordinar!La multi ani mamei!
la 25.11.2012, 19:58
Frumos tort
La multi ani mamei!

Vezi toate comentariile (77)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking