Ingrediente
6 oua mari
6 linguri zahar
3 linguri ulei
6 linguri faina
1/2 lingurita praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
1 mana de mure mari
- Pentru crema de ciocolata
400 g ciocolata alba
400 ml smantana pentru frisca
100 ml lapte
50 g zahar
1 lingura de zahar pudra
500 g smanatana varsata de 30 %
Vafa cu steaua
cocos verde
Mod de preparare
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat mai marunt. Se omogenizeaza cu o spatula, amestecand doar de jos in sus. Se toarna intr-o tava rotunda sau patrata (de ceramica am folosit eu) tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor la foc mediu pentru circa 30 minute (se verfica cu o scobitoare). Se scoate si se lasa la racit. Crema: Rupem in bucatii ciocolata,o punem intr-un castron,punem si smantana pentru frisca si o punem la bain marie,amestecand usor. Se lasa sa se raceasca dupa care se mixeaza pana cand devine o crema pufoasa.Se da la fridiger pana a doua zi. Se prepara siropul(se pune apa intr-un ibric si zaharul si se lasa pana se topeste). Blatul se taie tot a doua zi,se insiropeaza prima parte de blat,se pune jumatate de crema de cicocolata alba. Punem a doua bucata de blat,insiropam si turnam crema ramasa.Se niveleaza cu grija,peste tot si se da la frigider pentru 2-3 ore. Preparam frisca: Intr-un castron punem smanatana varsata si zaharul pudra,mixam pentru cateva minute si incepem sa ornam tortul,se pune toata frisca. Se da din nou la frigider pentru 1 ora,punem vafa in mijloc,presaram cocosul verde de jur imprejur si dam din nou la rece pentru 2 ore. Pofta buna! Puteti folosii mai multe fructe acrisoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Steaua (1000 retete)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
|