Tort Stracciatella

Postat de Ela68 in Torturi
4 Iun 2014 | 6109 vizualizari
Tort Stracciatella

Un tort mic pentru o aniversare mare, cu aroma puternica de menta si lamaie ! La blat m-am inspirat de la "brownie"-urile Paulei.

Ingrediente

  • Blat :
    • 200 ml lapte condensat
    • 150 gr ciocolata cu 70 % cacao
    • 50 gr zahar brun
    • 50 gr unt
    • un praf de sare
    • 50 ml iaurt
    • 2 oua mici
    • 60 gr faina
    • 25 ml lichior de ciocolata
  • Crema :
    • 200 gr lapte condensat
    • zeama de l lamaie mare
    • 250 ml smantana lichida Dorna, 35 % grasime
    • 3 linguri zahar pudra
    • 1 ciocolata amaruie cu crema peppermint
    • 2,3 frunzute de menta proaspata
    • 1 foaie gelatina
    Pentru ornat :
    • 1 ciocolata amaruie

Mod de preparare

1. Pentru blat, se pun la foc mic laptele condensat cu ciocolata rupta bucatele, sarea,zaharul si untul pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.
2. Se adauga iaurtul si ouale pe rand, lichiorul, apoi faina pe care o incorporam incet cu ajutorul unui tel.
3. Turnam amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si dam blatul la cuptorul preincalzit pentru 25 minute.Se lasa la racit.
4. Pentru crema, se bate smantana pentru a obtine frisca, se adauga zaharul pudra, apoi laptele condensat si zeama de lamaie.Apoi frunzutele de menta tocata marunt.
5. Foia de gelatina se lasa la inmuiat in putina apa, punandu-se apoi  la Bain-Marie pana ce se dizolva complet. Se toarna peste crema si se amesteca rapid atat cat sa se distribuie uniform.
6.Ciocolata taiata bucatele se adauga peste crema si se amesteca putin pentru a se repartiza in toata compozitia.
7. Se aseaza blatul pe farfurie si se monteaza un inel reglabil. Se toarna crema deasupra si se da la frigider cateva ore pentru a se intari.
8. Se orneaza cu ciocolata sau in functie de preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stracciatella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu crema Stracciatella si capsuni

Postat de Creatsa

Tort cu crema Stracciatella si capsuni

  Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare. Am adaugat lingura cu lingura zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea foarte tare si lucioasa. Am adaugat apa si...

Citeste continuarea

Desert tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

Postat de ancutsa

Desert tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

  Blatul: se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, uleiul, apa rece și vanilia pudră, omogenizând. De...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2014, 21:36
la 04.06.2014, 21:36
Apăi nu ştiu pentru a cui aniversare e, dar bănuiesc că-i tare bun. Îmi place că are (şi) mentă.
la 04.06.2014, 21:37
cred ca-i tare bun!
la 04.06.2014, 21:40
frumusel si aromat
la 04.06.2014, 21:42
aniversarea celor 20 de ani de casatorie Victor

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking