Tort Sweet Love

Postat de alieli in Torturi
24 Ian 2012 | 4371 vizualizari
Tort Sweet Love

E un tort facut pentru doua persoane dragi mie

Ingrediente

  • PT BLAT
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg ulei
  • 6 lg faina
  • praf de copt
  • zahar vanilinat
  • PT CREMA
  • 150 gr ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 8 gr gelatina
  • PT GLAZURA
  • Un plic gelatina rosie

Mod de preparare

Blat

Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat. Separat galbenusurile se freaca cu uleiul. Se incorporeaza compozitia din galbenusuri in spuma de albusuri si se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se coace in forma de inima(eu nu am avut asa ca am copt blatul intr-o tava dreptunghiurala si dupa ce s-a copt si racit am decupat doua inimi identice, care au constituit foile pentru tort. ) Blatul obtinut se taie in 2.

Crema

Punem gelatina la hidratat in 50ml apa.Intr-o cratita punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu 100ml frisca.Amestecam iar cand e topita complet luam de pe foc.Lasam 2-3 minute apoi adaugam gelatina.Amestecam sa se dizolve complet gelatina si punem crema la frigider pana cand batem cei 100ml frisca ramasi,spuma.Amestecam apoi frisca batuta cu crema de ciocolata.

Asamblare

Punem prima foaie a blatului in forma de inima apoi punem crema, a 2a foaie ,deasupra gelatina si dam la frigider pentru 60-90 minute.(Cum eu nu am avut forma de inima am improvizat, asa ca am facut o tava din hartie cartonata alba, in forma de inima, masurata exact dupa forma inima decupat din blatul de tort. In aceasta tava iMprovizata am asamblat tortul) 

Dupa ce am scos de la frigider tortul am indepartat forma si am ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sweet Love" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu afine si lamaie

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu afine si lamaie

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul si mixati pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul si iaurtul. Adaugati caoaja rasa...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Postat de merisor67

Desert tort cu crema de cappuccino si krantz

Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2012, 17:33
un tort facut cu drag,sigur e bun
la 24.01.2012, 18:05
....este pt indragostiti
la 24.01.2012, 18:10
frumos
la 24.01.2012, 18:38
ce frumos
la 24.01.2012, 18:41
frumos

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking