Tort Trei Ciocolate

Postat de AndrutzaP in Torturi
4 Apr 2016 | 5481 vizualizari
Tort Trei Ciocolate

Aveam in cap de ceva timp sa pregatesc tortul acesta, iata ca i-a venit timpul! 

Ingrediente

  • Blat
  • 3 oua mici
  • 100 grame zahar
  • 3 linguri ulei
  • 15 grame cacao
  • 50 grame faina
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema ciocolata amaruie
  • 300 grame ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 grame unt
  • 1 plic gelatina
  • Crema ciocolata cu lapte
  • 300 grame ciocolata cu lapte
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 grame unt
  • 1 plic gelatina
  • Crema ciocolata alba
  • 300 grame ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 40 grame unt
  • 1 plic gelatina
  • Glazura
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 12 linguri apa
  • 100 grame unt
  • 4 linguri cacao
  • Decor
  • 250 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 20 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • colorant alimentar albastru

Mod de preparare

Blat. Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt le amestecam si le incorporam in compozitia de oua. Amestecam usor cu o spatula pana ce aluatul devine omogen. Tapetam o tava de tort de 24 cm cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 15-20 minute ( sau pana ce trece testul scobitorii). Cand este gata se lasa sa se raceasca complet.

Cremele. Cele trei creme le pregatim la fel, diferenta este data de ciocolata pe care o punem in compozitie. Gelatina o punem la hidratat in apa. Untul, taiat cubulete, il punem intr-o cratita la bain marie. Peste el adaugam ciocolata cubulete si amestecam pana ce se topesc si se formeaza o crema. Crema astfel formata o dam jos de pe foc, mai amestecam cateva secunda si adaugam gelatina hidratata. Dupa ce punem gelatina, amestecam incontinuu sa se amestece uniform. Crema o dam la o parte, la rece, pana se raceste bine. Cand aceasta este rece, adaugam frisca batuta bine si amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza frumos. Se pune crema de ciocolata amaruie peste blatul racit si insiropat.

    Urmam acelasi procedeu pentru celelalte 2 creme. Asigurati-va ca prima crema s-a intarit suficient inainte sa o puneti pe a doua, altfel nu vor ramane frumos separate. Puteti baga tortul in congelator pentru 15-20 minute inainte de a pune urmatorul strat de crema.

   Glazura. Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul. Cand da in clocot, adaugati untul taiat cubulete si cacaoa si amestecati incontinuu sa nu se prinda de pereti vasului si sa se omogenizeze. Dupa circa 5 minute, stingeti focul si adaugati zaharul vanilat amestecand incontinuu pana ce se topeste si acesta. 

   Crema de vanilie pentru decor. Se pune laptele la fiert impreuna cu esenta de vanilie. Separat, cele 3 galbenusuri se freaca bine cu zaharul pana devin o crema densa. Adaugati faina si amestecati putin ( nu trebuie sa amestecati mult dupa ce puneti faina). Laptele fiert, se pune peste amestecul de galbenusuri cu faina, cate putin, amestecand incontinuu. Crema formata, se pune pe foc, amestecand incontinuu, sa nu se lipeasca de pereti vasului. Lasati pe foc pana se incroasa si capata consistenta unei creme. 

  Eu am amestecat-o cu 1 lingurita de colorant alimentar albastru. Dat fiind ca am folosit oua de casa, si crema era foarte galbena, a capatat o culoare verde frumoasa. 

Decor. Turnati glazura peste tort. Apoi, cu crema de vanilie ( colorata sau nu) ornati dupaa gust, dorinta, imaginatie.

   Pofta Buna!

 

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Trei Ciocolate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Postat de simona72

Desert tort trei ciocolate cu aroma de menta

Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaua date priprin...

Citeste continuarea

Tort trei ciocolate - reteta video

Postat de bucatarie_marocana

Tort trei ciocolate - reteta video

Etapa 1 : amestec gelatina cu apa rece si o las la inmuiat 5 minute pun un castron pe foc si adaug lapte, adaug ciocolata alba si amestec usor si las ciocolata sa se topeasca amestecand de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2016, 09:53
un tort frumos, ciocolatos si delicios!
la 04.04.2016, 10:07
imi place, si imi place mai ales ca ai strecurat si putin unt in compozitia cremelor. Fain!
la 04.04.2016, 10:08
bun tortul, plin de ciocolata, exact cum imi place mie
la 04.04.2016, 10:10
Wow, un tort nemaipomenit!
la 04.04.2016, 10:21
Delicios trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking