Ingrediente
- 500 gr . zahar
- 500 gr faina
- 1/2 pahar apa
- 6 oua
- 1 praf de copt
- 250 ml lapte condensat
- 250 ml lapte evaporat
- 250 ml smantana lichida
- 3 linguri zahar vanilat
Mod de preparare
Intr-un bol se bat spuma albusurile . Galbenusurile se freaca bine cu zaharul.
Se adauga apa, praful de copt , doua linguri zahar vanilat , se amesteca bine apoi se adauga faina toata odata. Se amesteca bine pana se omogenizeaza apoi se adauga albusurile batute spuma .
Se toarna intr-o tava tapetata cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 45-50 minute.
Intre timp se amesteca cele trei tipuri de lapte (de unde ii vine si denumirea "tres leches" in spaniola) impreuna cu un plic de zahar vanilat.
Cand blatul s-a copt , se scoate din cuptor , se impunge cu furculita , iar amestecul de cele trei tipuri de lapte se toarna peste blat fara a-l scoate din tava , astfel incat sa se insiropeze tot blatul. Daca doriti sa indreptati blatul pentru ca a crescut neuniform , intai taiati cu cutitul partea mai inalta , apoi turnati laptele. Asta ca sa aiba un aspect mai frumos la ornat.
Se lasa la rece , apoi se orneaza dupa preferinta cu frisca sau bezea. Eu aici l-am ornat cu bezea in intregime inclusiv trandafirii sunt tot din bezea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "tres leches"" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|