Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!

Postat de Oana in Torturi
18 Apr 2010 | 8522 vizualizari
Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!

Creatie proprie :) scenariul, regia si decorul by Oana :)) Un tort de vis!

Ingrediente

  • 2 Blaturi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole cu ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani pline cu piure de dovleac
  • 1 cutie- 250g- ricotta
  • 250 g frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta de rom
  • jumatate plic de gelatina

Mod de preparare

Blaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la foc mediu.

Se separa albusul de galbenus de la 6 oua. Albusul se bate spuma cu zaharul pana se intareste, se adauga cate un galbenus, amestecand continuu cu mixerul. Se adauga praful de ciocolata, se omogenizeaza si se toarna amestecul in tava. Se coace aproximativ 20 de minute. Blatul se umfla foarte mult la copt, este gata atunci cand apasati cu degetul usor si revine la forma initiala. Se scoate blatul pe un grilaj, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit. In acest moment el se desumfla si se "indeasa", blatul avand o textura fina, umeda si cu gust intens de ciocolata. Nu necesita insiropare!

Se pregateste si al doilea blat la fel, apoi se lasa la racit.

Intre timp se pregateste crema. Dovleacul poate fi copt sau fiert la aburi. Eu il aveam in congelator, ras la robot, pregatit pentru o placinta :) Asa ca l-am fiert cu 3 linguri de zahar brun, am scurs zeama ramasa si l-am lasat pe foc pana a scazut si n-a mai avut deloc zeama. Se lasa apoi la racit si se mixeaza cu blenderul pana devine un piure fin.

Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece.

Intr-un bol se amesteca branza cu piureul de dovleac, zahar pudra dupa gust (eu am pus 3 linguri, avand in vedere ca dovleacul era deja dulce de la zaharul brun cu care s-a inabusit). Se mixeaza bine, apoi se amesteca cu frisca batuta bat. Se incorporeaza cu o spatula, lejer, iar la final se adauga esenta de rom si gelatina.

Tortul l-am montat in aceeasi forma in care am copt blaturile, dar puteti folosi o forma putin mai mica, blaturile micsorandu-se putin atunci cand se racesc. Eu am vrut sa intre crema si pe peretii formei. Deci am pus un blat (nivelat putin inainte cu cutitul), apoi toata crema si al doilea blat.

Se lasa la rece peste noapte. Se orneaza dupa plac. Eu l-am uns cu frisca si am desenat puiutul galben cu creioanele cu glazura Dr. Otker. Am folosit si nuca de cocos colorata.

La final, doua poze cu sarbatoritul :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Postat de privatelaura

Tort cu jeleu de ciocolata si de fructe

Mai intai de toate, pregatim ingredientele la indemana si formele in care vom pune desertul. Eu am folosit doua forme de mini tort si trei cupe de sticla. Hidratam 1 plic de gelatina in apa...

Citeste continuarea

Desert tort de post Excelent

Postat de RODIMUR

Desert tort de post Excelent

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2010, 16:56
LA MULTI ANI ,STEFAN!!!
la 18.04.2010, 17:00
La multi ani! Sa va traiasca baiatul, sa fie sanatos si norocos ! Vreau si eu o bucatica din fundita . Ahaaaa, am fost prima , deci apuc o feliuta. Obrajorul il pup cand il prind pe "Te".
la 18.04.2010, 17:02
Si acum sa te cert ca n-ai spus pana acum de creioane cu glazura Dr. Otker. De unde le-ai luat?
la 18.04.2010, 17:03
eu am luat creioane din astea de la metro,nici nu sunt scumpe
la 18.04.2010, 17:04
la multi ani

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking