Tort vienez

Postat de Zamfira in Torturi
10 Mar 2013 | 13313 vizualizari
Tort vienez

Navigand pe site-uri culinare si cautand o reteta deosebita de tort cu ciocolata am descoperit un desert aparte ,,Sachertorte", foarte bun, multa ciocolata, amaruie, neobisnuit de neagra. O copie, o varianta apropiata acestui tort este ,,Tortul vienez", are mai multe ingrediente in comun cu sacher, m-am hotarat si am facut aceasta varianta , urmand ca in viitorul aropiat sa fac si varianta adevarata a tortului Sacher.

Ingrediente

  • Blat:
  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 180 faina
  • 30 g cacao
  • sare
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 125 ml apa
  • 150 g ciocolata amariue, concentrata cacao 85 %
  • 5-6 linguri gem sau dulceata de caise
  • 8 praline

Mod de preparare

Blat: mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare.

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu margine detasabila si turnam compozitia in ea. 

Cuptorul trebuie sa fie preincalzit, timp de coacere 25 minute (temperatura medie), foc mediu in primele 15 minute apoi foc mic. Facem testul cu scobitoarea.

Glazura: Fierbem zaharul cu apa pana cand zaharul se topeste si lasam la racit. Topim ciocolata si o lasam si pe aceasta la racit. Apoi omogenizam cele doua, adaugam lingura de lingura sirop in ciocolata topita. Temperatura celor doua trebuie sa fie egala (38-40 grade).

Taiem blatul racit in doua. Ungem prima foaie cu gem sau dulceata de caise, asezam a doua foaie deasupra si turnam tretat glazura peste tort. Glazura in exces scursa pe langa tort trebuie recuperata si returnata.  Cand Glazura se mai raceste portionam tortul in 8 parti, este o portionare doar formala, trasam linii cu o sfoara, asa vom stii care sunt cele 8 feliutele si asezam pe fiecare cate o pralina.

Se poate servi cu un ,,mot,, de frisca neindulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort vienez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (42)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert Tort Sacher

Postat de Oana

Desert Tort Sacher

Blat : Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos. Adauga apoi cate un galbenus si vanilia. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 21:51
Vai, Zamfira ce bine imi pare ca am ajuns prima...!imi place de mor!
la 10.03.2013, 21:53
Foarte bun si acesta . Sacher-ul are untul si ciocolata din blat care il fac mai deosebit.
la 10.03.2013, 21:53
Teo, Timea
la 10.03.2013, 21:55
Mmm vreau si eu
la 10.03.2013, 21:56
Rocsi

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking