Tort Zebră (2) pentru Rareş

Postat de diaconta in Torturi
27 Ian 2012 | 10982 vizualizari
Tort Zebră (2) pentru Rareş

Rareş este baieţelul colegei mele de serviciu şi a împlinit 7 anişori,aşa că mămica lui m-a rugat să-i fac un tort.Făcusem eu tot felul de planuri,dar copilul a vrut să fie cu o maşinuţă roşie,aşa că ne-am decis sa folosim o vafă imprimată,care pe mine m-a dezamăgit rău de tot.Cred că era mai simplu dacă-i confecţionam nişte figurine din pasta marshmalow.Dacă aspectul m-a dezamăgit,gustul a compensat acest neajuns.Absolut delicios.Din păcate nu voi avea poză cu secţiunea,dar sper că puteţi să vă daţi seama din pozele intermediare cum arată în secţiune.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 10 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1,5 plic praf de copt
  • 60 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • sare
  • Crema de Mascarpone:
  • 500 gr crema mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri sirop concentrat de lamaie
  • Vanilie,coaja de lamaie
  • 300 gr frisca lichida
  • 10 gr gelatina

  Crema de fructe de padure:

  • 300 gr afine,mure si zmeura din compot
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • 300 gr frisca lichida
  • 200ml sirop de fructe de padure
  • Tablita de ciocolata:
  • 40 gr ciocolata amaruie
  • O lingurita miere de albine
  • 20 gr unt
  • Sticksuri de ciocolata
  • Décor:
  • Vafa imprimata cu masinuta
  • Un plic tort Gelee incolor
  •  frisca si bombonele

Mod de preparare

Blat:

Se impart cantitatile in doua si preparam doua blaturi.

Se separa ouale.Cele 5galbenusuri se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa.Laptele se incalzeste putin si se amesteca cu mierea(atentie sa nu fie fierbinte,doar caldut).Se toarna cate putin in compozitia de galbenusuri si se mixeaza in continuare.Apoi punem si uleiul,prelins usor pe marginea vasului(in interior,bineinteles).

Faina o amestecam cu praful de copt,grisul si cacaua.Punem ingredientele uscate peste crema de ou si omogenizam bine. Albusurile le batem cu un praf de sare,pana cand fac tepi si le incorporam in crema de ou.Amestecam usor. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit.Le-am lasat in cuptorul la 175 grade cam 20 minute.Verificam cu o scobitoare cand este copt.Lasam in cuptor pana cand se mai raceste putin.

La fel procedam si cu cel de-al doilea blat. Se lasa sa se raceasca inainte de a indeparta hartia.

Crema de Mascarpone:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga si siropul concentrat de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Se transfera intr-un vas care se pune pe baie de aburi.Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand amestecul se ingroasa..Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca. Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Mixam frisca. Incalzim gelatina in cuptorul cu microunde si o punem in crema de galbenusuri. Mixam crema Mascarpone si incorporam crema de galbenusuri racita. La final amestecam cu frisca batuta.

Crema de fructe de padure:

Va trebui sa ne ocupam de ambele creme,cam in acelasi timp.

Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Fructele de padure le punem in blender impreuna cu  2 linguri din siropul de fructe de padure.Le mixam pana obtinem o pasta.Apoi trecem totul printr-o sita ca sa indepartam semintele.Adaugam  restul de sirop.Amidonul il amestecam cu putin sirop si apoi cu pasta de fructe.Punem sa fiarba pana cand amestecul se ingroasaApoi lasam sa se raceasca.Incalzim gelatina si o punem peste crema de fructe de padure.Incorporam si frisca usor.

Asamblare:

In tava in care am copt blatul,punem o folie alimentara si asezam primul blat.

Asezam alternativ cate o lingura din crema Mascarpone,apoi una din crema de fructe de padure.Deoarece blatul a fost dreptunghiular si cremele nu au fost prea fluide (mie imi place consistenta lor cremoasa) a fost mai greu de obtinut aspectul de zebra,dar cred ca se apropie de ceea ce am vrut,cele doua creme de intrepatrund ca si culoare dar si ca si arome.

Am folosit niste „pereti” din carton pentru a indrepta mai bine marginile tortului.Acoperim cu folia si lasam la frigider pana a doua zi.

Pentru tablita de ciocolata,am topit ingredientele,am pus ciocolata pe o hartie de copt si am facut marginile din sticksuri de ciocolata.Lasam sa se intareasca la frigider.

A doua zi rasturnam tortul pe un platou.Deasupra ungem cu putina frisca si asezam vafa.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe ambalaj.Cand este doar calduta ,inainte de a se inchega,o punem deasupra.Incercam sa o intindem cu o singura miscare.Mie nu prea mi-a reusit asta.

Ornam cu frisca si bombonele colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebră (2) pentru Rareş" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta de vanilie si apa rece si...

Citeste continuarea

Tortulet ''6''

Postat de Constelatialeu

Tortulet ''6''

Blatul: Albusurile le batem spuma tare cu zahar.Topim margarina si o lasam sa se raceasca,dupa ce s-a racit o adaugam peste galbenusuri frecand ca la maioneza.Faina o amestecam cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.01.2012, 23:12
Superb superb La multi ani baietelului!!!!
la 27.01.2012, 23:12
Cum e vafa imprimata?se gaseste de cumparat?
la 27.01.2012, 23:13
Rocsi nici n-am terminat de postat
multumim
la 27.01.2012, 23:13
este de cumparat,dar nu mi-a placut deloc,iar pretul e destul de mare-20 de lei
la 27.01.2012, 23:16
Eu nu am vazut asa ceva de cumparat de asta intreb...mie imi place ce ti-a iesit,nu stiu tie ce nu-ti place

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking