Tort Zebră

Postat de diaconta in Torturi
11 Sep 2011 | 12707 vizualizari
Tort Zebră

Cu tortul acesta vreau sa "mituiesc" colegele sa ma primeasca la serviciu....ce ziceti,oare reusesc???Eu sper ca da,mi-e dor de "adrenalina" de la munca.

Ingrediente

Blat:
  • 220 gr unt
  • 220 gr zahar
  • 220 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
  • Coaja de lamaie
  • Vanilie
  • 2 linguri mac
  • 1 lingura bilute de ciocolata
Crema de Mascarpone:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 4 linguri sirop concentrat de lamaie
  • Vanilie
  • 250 gr crema Mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 10 gr gelatina
 Crema de afine: 
  • 300 gr afine
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
  • 200 gr frisca lichida
  • 2 linguri sirop de fructe de padure    

Mod de preparare

Blat:
Untul se mixeaza cu zaharul,pana cand acesta se topeste si se obtine o crema omogena.Faina se amesteca cu praful de copt.In crema de unt se adauga galbenusurile pe rand,mixand pana cand se incorporeaza foarte bine fiecare.Eu mai adaug si cate o lingura de faina,pentru a pastra textura cremoasa.
La final se incorporeaza toata faina.Apoi macul si bilutele de ciocolata.
Se pune intr-o forma de tort cu pereti detasabili,tapetata cu hartie de copt.Se pune la cuptor pentru 30-35 de minute,dar va trebui sa verificati (testul scobitorii) in functie de cuptor.

Se lasa sa se raceasca si se prepara cele doua creme.

Crema de Mascarpone:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste.Se adauga si siropul concentrat de lamaie,vanilia si coaja de lamaie.
Se transfera intr-un vas care se pune pe baie de aburi.Se amesteca cu o lingura de lemn pana cand amestecul se ingroasa.Se adauga ciocolata alba rupta bucati si se mai lasa pe aburi pana cand se topeste.Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca.

Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.

Mixam frisca.

Mixam crema Mascarpone si incorporam crema de galbenusuri racita.

Incalzim gelatina in cuptorul cu microunde si o punem in crema, apoi amestecam cu frisca.
Crema de afine:

Va trebui sa ne ocupam de ambele creme,cam in acelasi timp.
Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece.
Afinele le punem in blender impreuna cu cele 4 linguri de zahar si siropul de fructe de padure.Le mixam pana obtinem o pasta.Amestecam cu o lingura de amidon alimentar si punem sa fiarba 2-3 clocote.Apoi lasam sa se raceasca.Incalzim gelatina si o punem peste afine.Incorporam si frisca usor.

 
Asamblare:

Blatul il taiem in doua.Pe un platou asezam blatul si inelul formei in care am copt blatul.Asezam alternativ cate o lingura din crema Mascarpone,apoi una din crema de afine.Ar fi fost mai usor daca ar fi fost mai fluide cremele,aspectul ar fi fost de …zebra.
Asezam al doilea blat,deasupra punem crema de afine si lasam la frigider sa se intareasca.Ornam cu frisca.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Zebră" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (72)
Retete similare

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Postat de Pungasa_Rogue

Tort cu ciocolata, nuci si banane - reteta cu nr. 400

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o...

Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie si nuca

Postat de mirela0911

Tort cu crema de vanilie si nuca

Blatul: Intr-un bol mic, se bat bine ouale impreuna cu smantana si se lasa deoparte. Intr-un bol adanc, se amesteca zaharul, cacaua, sarea si bicarbonaul de sodiu. Se prepara 200 ml cafea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.09.2011, 15:57
vreau sa fiu colega taaaaaaaaaa
la 11.09.2011, 15:58
da io ce-as mai vrea Gaby sa fii colega mea
la 11.09.2011, 16:10

eu mi-am luat farfuriuta si astept cuminte
la 11.09.2011, 16:15
am lasat intentionat la urma tortul.o "nebunie" de culori si arome,o prezentare exceptionala,o descriere superba!
la 11.09.2011, 16:16
sunt sigur ca voi "apuca" si eu macar un coltisor,daca nu chiar o felie dubla.

Vezi toate comentariile (72)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking