Torta cu mere

Postat de Bunica in Prajituri
24 Ian 2010 | 10096 vizualizari
Torta cu mere

Este o prajitura pe care o stiu din copilarie.Era nelipsita de sarbatori , dar si in cursul anului. Se facea cu diverse umpluturi: mere, marmelada sau crema. Cand se facea cu crema , tuciul in care se facea crema era al nostru (eu si fratele meu), dupa ce se punea crema intre foi.

Ingrediente

  • Foile:
  • 11 linguri zahar
  • 11 linguri lapte
  • 11 linguri ulei
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita de amoniac
  • zeama de lamaie
  • 500-700g. faina cat cuprinde pentru o coca potrivit de tare
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg. mare
  • zahar ( dupa gust)
  • zahar vanilat, scortisoara

Mod de preparare

Foile:

Zaharul, laptele si uleiul se pun intr-o cratita pe foc si se fierb pana devin ca o pasta(sa se topeasca zaharul si sa se ingroase putin). Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se adauga galbenusurile,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina. Se framanta, se imparte aluatul obtinut in 3 parti. Se intind foile care se coc pe dosul tavii. Tava se tapeteaza cu hartie de copt. Foaia este coapta cand s-a rumenit pe margine.

Umplutura:

Se rad merele si se calesc, se adaug zaharulsi cand s-au racit zaharul vanilat si scortisoara. Se pun la scurs .

Cand foile sunt reci se pun merele intre ele( foaie, mere, foaie,mere, foaie). Deasupra se pudreaza sau se face o glazura de ciocolata (dupa preferinta)

Se taie a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Torta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura berlineza

Postat de Sidy

Prajitura berlineza

Taiem untul bucatele si il frecam cu faina, adaugam celelalte ingrediente din blat , zaharul pudra, galbenusurile, sarea si coaja de lamaie.Framantam sa se omogenizeze toate ingredientele....

Citeste continuarea

Biscuiti cu unt

Postat de Lia1

Biscuiti cu unt

1. Se macina nuca obtinand o granulatie medie spre fina. 2. La robot se omogenizeaza untul cu zaharul farin si sarea. 3. Se adauga faina si nuca macinata, se proceseaza putin, doar cat sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2010, 17:13
e f.f. gustoasa ;a fost prima mea pra jitura reusita, o fac mereu; am o problema ,BUNICO,de ce nu-mi apar retetele postate? pe adresa mea sunt; Lia a plecat si nu ma descurc, ajutorrrr!
la 24.01.2010, 19:09
Ti-au aparut.Este o prajitura pe care a mancat-o si Matei. El este foarte selectiv la prajituri si mananca numai prajituri de casa .Bunica ii face toate poftele.
la 10.02.2010, 17:03
Ce pofta mi-ai facut!
la 13.09.2011, 09:00
fffff buna

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking