Ingrediente
Aluat:
- 350 g faina
- 1 ou
- 1 galbenus
- 1 praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
- 120 g unt
- 170 g zahar
Crema:
- 1 l lapte
- 8 galbenusuri
- 200 g zahar
- 50 g + 2 linguri amidon
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 1 lingurita extract de vanilie (sau esenta de vanilie)
Mod de preparare
Incepem cu pregatirea cremei. Mixam galbenusurile cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si mixam pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi amodonul si mixam pana se incorporeaza iar la final adaugam in fir subtire laptele fierbinte.
Punem crema pe foc mic si fierbem pana cand se ingroasa (ca o budinca) apoi dam deoparte si acoperim cu folie alimentara (pentru a impiedica formarea unei pojghite la suprafata cremei). Lasam la racit.
Pana se raceste crema pregatim aluatul. Punem toate ingredientele intr-un vas si framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Invelim apoi aluatul in folie alimentara si si il dam la frigider pentru 1 ora.
Scoatem aluatul din frigider si intindem 3/4 din aluat pe fundul si marginile tavii rotunde (26 cm). Turnam crema in interior si nivelam. Intindem restul aluatului si decupam diferite forme, pe care le asezam peste crema. Dam tarta la cuptor, la foc potrivit ~ 35 minute, sau pana se rumeneste frumos.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet iar apoi pudram cu zahar si putem servi.
Sursa
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|