Tortellini cu sos de tomate si bacon

Postat de cristeena20 in Paste
22 Oct 2015 | 6852 vizualizari
Tortellini cu sos de tomate si bacon

Aseara am avut cina italiana - minunatele tortellini cu ricotta si spanac alaturi de un sos delicios de rosii, cu mult busuioc si parmezan deasupra. Totul alaturi de un vin rosu tipic -Chianti (primit chiar de la mama lui de acasa). Incercati si voi acest fel d epaste care e divin :)

Ingrediente

  • 1 pachet tortellini cu spanac si ricotta (proaspete)
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper alb, busuioc verde
  • putin zahar
  • 1/2 pachet de bacon cubulete
  • 2 rosii mari bine coapte
  • 1 cana pasta de rosii
  • putin bulion lichid
  • parmezan ras

Mod de preparare

- Punem apa la fiert pentru paste;

- Intr-o tigaie cu pereti inalti punem ceapa tocata fin cu ulei de masline si lasma sa se inmoaie la foc mediu-mic, pana devine moale, dar nu fripta. Adaugam si usturoiul tocat si punem baconul sa se prajeasca putin.Adaugam cateva frunze de busuioc proaspat tocate fin Cand prinde culoare adaugam rosiile tocate fin. Dupa cca 5 minute, cand si rosiile s-au inmuiat pune pasta de rosii si putin suc de rosii .Punem sare dupa gust, piper alb proaspat macinat si putin zahar, sa nu fie foarte acid sosul. Lasam la foc mic sa fiarba. deoarece ra gros sosul am aduagat putina supa de pui (ce aveam in frigider). 

- Acum e momentul sa punem tortellini la fiert in apa clocotita in care am pus si sare. Lasma 4 minute-nu mai mult si le scoatem direct in sosul de rosii care inca fierbe la foc mic. Amestecam cu mare grija, adaugam busuioc verde tocat si servim cu mult parmezan ras deasupra. Sunt delicioase.

Eu am servit alaturi de un vin rosu (Chianti)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu sos de tomate si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Postat de gurita_ta2005

Paste cu crema de branza,mazare si crenvusti

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare,se lasa la foc mic,amestecand des pentru a nu se lipii. Crenvustiul se taie rondele si se pune la prajit in ulei de masline(nu se pune mult...

Citeste continuarea

Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video

Postat de AlexTeacher

Ravioli al forno cu tofu, ciuperci, sos de ciuperci si gratinati cu cascaval – Atlas Chromo Marcato- reteta video

Lasati tofu afumat la scurs, bine de tot; Puneti faina intr-un castron, faceti o gaura in centru si spargeti oul; Adaugati sare si ulei de masline si incorporati faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2015, 14:48
Bune
la 22.10.2015, 14:58
Mmm, ce bune!
la 22.10.2015, 14:59
la 22.10.2015, 14:59
Delicioase!
la 22.10.2015, 15:38
Bune!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking