Tortilla de cartofi cu ton si maioneza

Postat de sandytza in Aperitive / Garnituri
5 Iun 2009 | 8575 vizualizari
Tortilla de cartofi cu ton si maioneza

O gustare delicioasa, poate fi aperitiv, cina sau o simpla gustare intre mese.

Ingrediente

  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare
  • 2 linguri maioneza
  • 1 conserva de ton

Mod de preparare

Se curata cartofii s se taie cubulete nu foarte mici dar subtiri. Se pun la prajit intr-o tigaie cu mult ulei. Se adauga ceapa taiata bucatele si se lasa sa se prajeasca impreuna in ulei amestecand din cand in cand.

Cand cartofii incep sa se rumeneasca, inainte de a se praji de tot, cand sunt doar fierti in ulei, sunt gata.

Intr-un bol se bat patru oua, peste care se adauga cartofii scursi de ulei din tigaie.Eu i-am luat din tigaie cu o lingura cu gauri si i-am pus direct in ou.
Se amesteca bine si se adauga o lingurita de sare.

Se ia uleiul din tigaie si se lasa tigaia doar unsa de ulei. Se toarna compozitia de cartofi cu ou in tigaie si se aseaza uniform.
 
Se lasa sa se prajeasca pe o parte , bagati usor o furculita sub ea si cand e rumenita un pic este facuta pe o parte. Se pune o farfurie peste tigaie si se intoarce tigaia cu capul in jos .

Se pune tigaia din nou pe foc si se pune tortilla inapoi in tigaie cu partea cruda in jos, lasand sa se rumeneasca si aceasta.
Intr-un bol separat se amesteca maioneza cu tonul.

Se aseaza tortilla pe un platou si se unge uniform cu tonul preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de cartofi cu ton si maioneza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de mirela0911

Aperitiv pogaci cu jumeri

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ciuperci, peste si masline

Aluatul: Untul rece si taiat cubulete il punem intr-un bol. Punem sarea, faina si framantam cu mana. Adaugam si cele 2 linguri de apa, framantam si vom obtine un aluat omogen. Formam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2009, 17:15
Sunt innebunita dupa tortilla! Cred ca e super delicioasa!
la 21.07.2009, 17:58
Chiar e foarte buna. Noi o mancam des. Este cand o fac mai groasa mai subtire... Asta de ex este subtire.
la 19.05.2011, 16:22

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking