Ingrediente
- Ptr blat:
- 6 oua
- 100 g zahar
- 50 g faina
- 50 g cacao
- 1 lingurita praf copt
- Ptr crema:
- 400 ml frisca
- 250 g mascarpone
- Ptr insiropat:
- 1 ceasca cafea
- 1 lingura rom
- cacao ptr ornat
Mod de preparare
Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade.
Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste.
Se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi amestecul de faina amestecand usor sa nu se formeze cocoloase. Se toarna compozitia in tava de tort si se niveleaza, apoi se da la cuptor ptr 30 de minute.
Se lasa blatul sa se raceasca, apoi se taie in doua. Intre timp se pregateste siropul amestecand cafeaua cu romul si 2 cesti apa. Se bate frisca de jumatate, se adauga cate o lingura de mascarpone mixand mereu usor pana se incorporeaza tot.
Se insiropeaza blatul, se umple tortul cu jumatate din crema, iar restul se pune deasupra. Se niveleaza crema si se presara cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Alinei" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|