Tortul Ginutelor

Postat de jolygina in Torturi
29 Ian 2014 | 3918 vizualizari
Tortul Ginutelor

Este un tort deosebit de bun ,il fac numai la ocazii speciale ,l-am numit asa pentru ca reteta este de la matusica mea pe care o cheama Gina iar pe mine cum ma cheama tot Gina am zis ca ar merge acest nume

Ingrediente

  • BLAT CACAO
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • BLAT BEZEA
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • o lingura zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un plic budinca de vanilie
  • 100 g de unt
  • 200 g biscuiti petit
  • o punga de wafer rolls
  • 200 g capsuni
  • 100 g frisca
  • 2 linguri ciocolata alba pentru ornat

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul de cacao astfel:batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit praful de copt,faina si zaharul vaniliat.

Punem blatul la copt timp de 30 de min apoi il lasam sa se raceasca si ne ocupam de bezea .

Blat de bezea :batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin sticloase apoi adaugam zaharul pudra iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie.

Punem bezeaua in aceeasi forma in care am facut si blatul de cacao punem la cuptor circa 45 -60 de min pana bezeaua se rumeneste deasupra apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca

Crema :amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele si le punem pe foc mestecand tot timpul pentru a nu se prinde ,cand incepe sa se ingroase adaugam plicul de budinca si mai lasam cateva minute pentru a se inghega bine.

Luam crema de pe foc si o lasam circa 10 min la racit apoi adaugam untul cubulete si il incorporam bine.

Asamblarea tortului

Taiem blatul de cacao in doua si asezam prima parte, apoi impartim crema in doua dar nu inainte de a mesteca o parte din ea cu biscuiti rupti bucatele.

Asezam crema cu biscuiti pe blatul de cacao ,apoi bezeaua, a 2 parte de crema, iar peste crema asezam rolele de napolitane iar la sfarsit partea de blat de cacao ramasa .

Ornam tortul cu frisca ,capsunile si fulgi de ciocolata alba, iar de jur imprejurul tortului asezam role de napolitane .

Merita facut !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Ginutelor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Postat de oanapl

Desert tort sah cu ciocolata, mure și mascarpone

Pentru blat se pune cacaua într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu...

Citeste continuarea

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Postat de mirela0911

Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras

Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2014, 23:54
la 29.01.2014, 23:54
tare bun
la 30.01.2014, 00:07
Frateee,cum arata e beton
la 30.01.2014, 00:13
multumesc Cris
la 30.01.2014, 00:22

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking