Ingrediente
- Blat:
- 250 gr. faina
- 100 gr margarina
- 150 lapte de soia
- 15 gr.draojdie proaspata
- 1/2 lingurita praf de copt
- 80 gr. nuca macinata
- coaja de lamaie dupa gust
- 3 linguri cu zahar
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- Crema:
- 100 ml lapte soia
- 200-250ml suc de cirese la cutie
- 4 linguri cacao
- 4 linguri amidon alimentar
- 3 linguri cu zahar
- 50 gr margarina
- 100 gr.ciocolata de menaj
- esenta de migdale
Mod de preparare
Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si a stat pana s-a rumenit frumos pe deasupre.
Cit a stat la cuptor aluatul am pregatit crema astfel:am dizolvat in lapte amidonul,cacao,zahar ,vanilie:cand a inceput sa se ingroasa am pus sucul de cirese si esenta de migdale la sfarsit cand am luat-o de pe foc am pus ciocolata si margarina ,A rezultat o crema fina, usor acrisoara si un gust de migdala. Cand s-a racit blatul si crema am taiat blatul in doua bucati si am pus crema la mijloc si bineinteles si pe deasupra.Am ornat cu zahar ars si capsuni proaspete.
Pofta buna,
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul lui Florin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|