Tortul lui Florin

Postat de mamaieelena in Torturi
18 Apr 2011 | 3426 vizualizari
Tortul lui Florin

Ieri a fost o sarbatoare mare Intrarea Domnului in Ierusalim sunt sigura ca stiti si voi acest lucru eu in familie am multe flori incepand de la sot si terminand cu nepotii si cu gandul tot timpul la ei am zis ca totusi sa fac ceva dulce ,de post si bun: evident si aspectos acolo.... cat de cat!

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 gr. faina
  • 100 gr margarina
  • 150 lapte de soia
  • 15 gr.draojdie proaspata
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 80 gr. nuca macinata
  • coaja de lamaie dupa gust
  • 3 linguri cu zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • Crema:
  • 100 ml lapte soia
  • 200-250ml suc de cirese la cutie
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri cu zahar
  • 50 gr margarina
  • 100 gr.ciocolata de menaj
  • esenta de migdale      

Mod de preparare

Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele caldut si se obtine un aluat moale care curge si l-am pus intr-o tava cu gaura la mijloc si am lasat sa se dospeasca dupa care am pus-o la cuptorul preincalzit la 180 grade si a stat pana s-a rumenit frumos pe deasupre.

Cit a stat la cuptor aluatul am pregatit crema astfel:am dizolvat in lapte amidonul,cacao,zahar ,vanilie:cand a inceput sa se ingroasa am pus sucul de cirese si esenta de migdale la sfarsit cand am luat-o de pe foc am pus ciocolata  si margarina ,A rezultat o crema fina, usor acrisoara si un gust de migdala. Cand s-a racit blatul si crema am taiat blatul in doua bucati si am pus crema la mijloc si bineinteles si pe deasupra.Am ornat cu zahar ars si capsuni proaspete.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul lui Florin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort cu bezea de nuca si cafea

Postat de timea

Tort cu bezea de nuca si cafea

Blat 1:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare: galbenusurile,...

Citeste continuarea

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Postat de Pungasa_Rogue

Desert blat de tort cu cacao si nuci

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 23:46
Tort de post.....nu ma asteptam!?.. Felicitari ! Sa-ti traiasca toate florile din familie si sa va bucurati in tihna de tot ce e mai bun in viata !
la 18.04.2011, 23:48
La multi ani tuturor florilor din familie!!!! Tortul arata foarte bine si cred ca e delicios
la 18.04.2011, 23:50
Foarte frumoas tortul
La multi ani sarbatoritilo!!!
la 19.04.2011, 00:11
multumesc mult pentru urari dar si pentru aprecieri
la 19.04.2011, 00:45
ce tort frumos iti trebuie imaginatie sa faci un tort de post asa bun si frumos

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking