Tortul meu de Florii

Postat de kamy in Torturi
18 Apr 2011 | 5639 vizualizari
Tortul meu de Florii

Imi pare rau ca pozele nu-s de nota 10 dar Sabina le-a facut,ea a taiat tortul,ea ne-a servit,(am avut multi musafiri si daca tot am fata mare....) asa ca am o scuza ....buna.Tortul l-am facut la "mosie"in forma de silicon ptr.prajitura cadou,pe care am "dobandit-o"aici.pe Bucataras( multumesc Boss), Nu am pus folie alimentara si din pacate mi s-a prins pe alocuri,dar data viitoare stiu cum sa fac.

Ingrediente

  • 2 cioco. primola alba(90gr.x2)
  • 2 cioco.primola amaruie(90 gr.x2)
  • 1 cioco.kandia amaruie (90 gr.)
  • crema patiserie(frisca lichida)
  • unt
  • 2 plic.tort gelee
  • 1 compot visine
  • esenta de vanilie,rom
  • piscoturi

Mod de preparare

crema alba:

2 cioco primola albe le-am maruntit si le-am pus intr-o craticioara pe foc impreuna cu 50gr.unt si 15o ml.crema patiserie si am amestecat continuu pana s-a topit ciocolata si untul.Nu trebuie sa fiarba compozitia.Cand e gata dam la rece.

crema neagra:

3 cioco.amaruie le-am maruntit si le-am pus pe foc mic impreuna cu 70gr.unt si 400 ml crema patiserie.Dupa ce s-a topit untul si ciocolata am dat la rece.

Am pus visinele la scurs(jumatate le-am taiat in doua)

300 ml compot+100 ml apa si 4 ling.zahar le-am amestecat cu 2 plicuri tort gelee si am urmat inscructiunile de pe plic ptr. a obtine gelatina si am lasat sa se raceasca pana am vazut ca da sa se inchege.

asamblarea:

Am pus visinele taiate pe jumate in forma de funda si peste am pus gelatina rosie.Am lasat la frigi pana s-a intarit.

Cand crema alba s-a racit,am adaugat in ea o jumate de fiola esenta de vanilie si am batut-o bine cu mixerul, pana a rezultat o crema fina.

Am intins-o bine si cat am putut de uniform in forma de silicon,peste gelatina intarita.

Am batut bine cu mixerul crema de ciocolata neagra,in care am pus o fiola de esenta rom.Am intins jumatate din ea peste crema alba,in crema ramasa am amestecat visinele,dupa care am intins-o si pe aceasta peste creme.

Cu o ling.am facut niste adancituri in crema unde am pus restul de jeleu de visine ramas.(daca s-a inchegat puneti putin pe foc pana se desface)

Am facut un sirop din compotul ramas de visine+apa+zahar si cand s-a racit am inmuiat piscoturile pe care le-am pus peste jeleu.

Am dat prajitura la rece ptr cateva ore,dupa care am intors-o pe un platou.

A iesit o prajitura dulce-acrisoara....super.

Sa aveti pofta!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul meu de Florii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Blat de tort roz colorat natural

Postat de simonacallas

Blat de tort roz colorat natural

Pornim cuptorul, ca să se încingă. Pregătim o tavă rotundă pe care o ungem cu unt/margarină şi o tapetăm cu hârtie de copt.  Făina o cernem cu praful de copt....

Citeste continuarea

Reteta de tort cu doua blaturi

Postat de Constelatialeu

Reteta de tort cu doua blaturi

Iata cum se prepara Reteta de tort cu doua blaturi Blat cacao : Am folosit un inel reglabil, l-am reglat la 20 cm si l-am tapetat cu hartie de copt.Intr-un castron am pus cele 3 oua, zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2011, 21:59
Tre sa fi fost grozav de bun
la 18.04.2011, 22:04
miha....lumea asa a spus...vaaaai ce bun e
la 18.04.2011, 22:05
delicios si iese si frumos in forma asta
la 18.04.2011, 22:17
la 18.04.2011, 22:22
rocsi....asa-i da trebuie sa-i pun folie data viitoare ms

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking