Tortulet Leone

Postat de Constelatialeu in Torturi
28 Noi 2015 | 3557 vizualizari
Tortulet Leone

Leone al meu a zis sa-i fac un tortulet asa cum vrea el, mai putin decorul, ca ala oricum il da deoparte.......si ce nu face mama Leoneasa pentru puiul ei.....

Ingrediente

  • Blat - forma 18 cm
  • 4 oua mici
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 5 linguri nuca macinata
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta rom
  • Crema
  • 1 plic crema de vanilie de la Dr. Oetker
  • 150 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
  • 100 g ciocolata alba Schogetten
  • 100 g smantana groasa cu 40% grasime
  • Decor
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker
  • krant
  • flori de martipan

Mod de preparare

Blat: Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu zaharul le mixam bine pana se topeste zaharul, apoi adaugam faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam bine si apoi incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. tapetam cu hartie de copt forma de tort, turnam compozitia in forma si dam la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se taie in trei.

Crema: Mai intai punem ciocolata intr-o craticioara, adaugam smantana si pe baie de abur punem craticioara, pana se topeste ciocolata, avand grija ca smantana sa nu atinga punctul de fierbere. Omogenizam bine si apoi bagam la congelator pentru 20 min. Intr-un castron punem praful din plic, adaugam zaharul pudra, smantana pentru frisca si mixam bine, pana obtinem o crema spumoasa. Scoatem  de la congelator ciocolata mixam bine apoi incorporam in crema de vanilie.

Sirop: Apa cu zaharul se fierb, lasam sa dea in cateva clocote, apoi tragem de pe foc si adaugam esenta de rom. Lasam sa se raceasca.

Asamblare: Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in trei parti. Asezam prima parte, o siropam, intindem o parte din crema, apoi foaia a doua siropata, crema si ultima foaie siropata, imbracam tortul cu restul de crema, pe margine punem niste nuca caramelizata maruntita. Topim ciocolata si ornam, apoi adaugam floricele de martipan

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet Leone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort de ciocolata cu migdale

Postat de AndrutzaP

Tort de ciocolata cu migdale

Blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri. Faina se...

Citeste continuarea

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Postat de simona72

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.11.2015, 17:53
O minunatie de tort. Cu siguranta a fost foarte delicios!
la 28.11.2015, 18:08
bun
la 28.11.2015, 18:09
Camelia, inca nu stiu, dar o sa aflu curand.Leone decide..
la 28.11.2015, 18:10
Bunuc trebuie să fie.
la 28.11.2015, 18:17
Foarte fain a reusit, bravooo!!!!!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking