Pregatirea aluatului:
-Intr-un bol de plastic se pune zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie ,oul si se amesteca bine cu o furculita pana se dizolva totul.
-Se adauga lichiorul si stropul de lamaie.
-Se amesteca bine cu faina si praful de copt cernute impreuna,devine un aluat mai sfaramicios,apoi adaugam si uleiul si lucram cu mainile cateva minute pana devine o mingiuta mai moale.Invelim in folie transparenta.
-Dam la frigider 30 minute la odihnit,sau 15 minute la congelator daca avem graba mare.
-Pregatim formele,le ungem cu ulei si le asezam intr-o tava,cuptorul intre timp se incalzeste la 180 grade nu ventilat.
-Cand s-a scurs timpul de odihna scoatem aluatul din frigider si ciupim bucatele care le intindem intre doua foi transparente cu lemnul,destul de subtire pentru ca va creste cel putin jumate de cm in plus deci ne orientam putin cum le vrem.
-Le asezam frumos in forme,taiem bordul,gaurim cu furculita,si facem si bordul cret tot cu furculita apasand usor cu partea laterala intre linii.Ungem cu un pic de apa bordurile ca sa se coloreze mai bine.
-Lasam aproape 20 minute in cuptorul incalzit la 180 grade si pe treapta de mijloc,sau pana cand vedem ca au prins culoare si s-au umflat.Le scoatem repede din forme cu ajutorul unei scobitori cu un servetel sau o carpa de bucatarie curata ca sa nu ne ardem.Le asezam in platou si le lasam la racit.
Pregatim si crema:simpla.
-Dam prin storcator 4 piersici curatate de marime medie,cu un pic de zeama de lamaie ca sa nu se inchida la culoare,3 sau 4 linguri de zahar dupa gust,facem ca un suc normal de baut,apoi pregatim si 80 gr amidon cernut intr-o cratita si adaugam si sucul incet incet si amestecand bine cu furculita ca sa nu facem cocoloase,punem pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa si devine crema,amestecam si dupa ce o luam de pe foc iar ca sa nu faca cocoloase,dar doar cateva minute.
-Umplem un poche cu crema chiar calda si umplem toruletele,racindu-se se va intari crema putin mai mult deci e preferabil asa.apoi ornam cu felii de piersica taiate in lung si cate un strop de ciocolata neagra,in final pudram cu zahar praf cat ajunge.