Ingrediente
Blat:
- 4 oua
- 1/2 cana de zahar
- 4 linguri de faina
- 1 plic capucino
- 1/2 pliculet praf de copt
Crema:
- 2 plicuri creme Ole
- 400 ml frisca lichida
- 1 cana de lapte
Ornament:
- fructe kiwi
- 1 plic granule gelatina
- 1 pahar de apa
Mod de preparare
Blatul:Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile amestecate cu o lingura de lemn se adauga treptat in bezea amestecand usor de sus in joc.La sfarsit adaugam faina in ploaie,impreuna cu praful de copt si capucino.
Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt ,turnam compozitia si apoi dam la cuptor pentru 30 minute(in primele 20 minute nu deschidem cuptorul,pentru a nu se lasa compozitia).
Crema:Cele 2 plicuri le punem intr-un bol impreuna cu laptele si frisca lichida mixand pana cand obtinem o crema bine inchegata
Siropul:esenta de vanilie si zaharul se dizolva in apa punandu-le pe flacara pentru 5 minute ,atat cat sa dea un clocot.
Ornament: Fructele se curata de coaja si se taie in felii.
Plicul de gelatina se pune in apa intr-un ibric si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa.
Asamblare:Blatul racit se taie in 2 parti,se insiropeaza prima foaie se pune crema si apoi foaie nr 2 procedand la fel.peste ultimul strat de crema se pun fructele taiate si apoi turnam gelatina atata timp cat este calduta si dam la rece.
Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul meu" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|