Ingrediente
- 2 pachetele mici de piscoturi
- 200 ml smantana pt frisca
- 200 ml iaurt grecesc
- 100 gr mascarpon
- 100 gr zahar pudra
- 1 plic gelatina
pt crema de lamaie:
- 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
- 250 ml lapte
- 100 gr zahar pudra
- pt insiropat piscoturile
- 1 cescuta sirop de afine
- 1 cescuta apa
pt umplut si decor:
Mod de preparare
Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema de lamaie o mixam bine cu laptele rece si zaharul pudra conform instructiunilor de pe ambalaj. Gelatina o punem la hidratat in 100 ml apa, o incalzim usor deasupra flacarii de la aragaz, amestecam pana se dizolva. Jumatate din gelatina punem in crema de lamaie, iar cealalta punem in crema de frisca.
Pt crema de frisca: mixam bine smantana pt frisca cu zaharul, adaugam treptat iaurtul si mascarponele, iar la urma adaugam si gelatina si dam la frigider.
Pt asamblare:punem un strat de piscoturi pe fundul formei de chec, jumatate din crema de lamaie, peste punem mure, inca un strat de piscoturi insiropate, restul de crema de lamaie si deasupra mure. Acoperim cu marginile foliei alimentare si dam la congelator pt 10-15 mninute. Desfacem folia, rasturnam tortuletul pe un platou, il imbracam in frisca, si-l decoram cu mure.Il dam la frigider pt 2-3 ore inainte de a fi servit. Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tot cu crema de lamaie, frisca si mure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|