Trăistuţe cu fructe

Postat de diaconta in Prajituri
11 Iun 2012 | 5042 vizualizari
Trăistuţe cu fructe

Un dulce delicat,tocmai bun pentru a-ţi potoli pofta de dulce,ori de a-l servi într-o dimineaţă alături de-o cafeluţă aromată.Înveliş crocant adăpostind umplutura acrişoară de fructe pline de aromă.V-am stârnit interesul? Eu cred ca da…..

Ingrediente

  • O foaie aluat foietaj(ideal preparat în casa,de data aceasta am apelat la varianta rapida,adica cel cumparat)
  • Fructe -preferabil nu prea zemoase-eu am avut cirese,caise si afine
  • O lingura zahar brun
  • O lingura amidon alimentar
  • Un ou pentru uns
  • Zahar pentru pudrat

Mod de preparare

Fructele se taie bucati,se presara cu zahar si amidon alimentar,cu putin timp inainte de a le folosi.

Amidonul are rolul sa absoarba siropul lasat de fructe.

Se intinde foaia de aluat,se taie patrate.Pe fiecare bucata se pune umplutura de fructe.

Se aduna ca o bocceluta si se strang cu bride de silicon sau se leaga usor cu o sfoara.

Se ung cu ou batut.

Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa aproximativ 30 de minute,pana cand se rumenesc.

Cuptorul trebuie sa fie destul de fierbinte pentru ca foaia sa se coaca si fructele sa nu lase prea mult sirop.

Se pudreaza cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trăistuţe cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (73)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rasturnata cu visine si crema de lime

Postat de rocsi_1612

Rasturnata cu visine si crema de lime

Blatul: Batem galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul si amestecam, iaurtul, praful de copt si esenta. Faina o incorporam treptat. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,...

Citeste continuarea

Briose Parkin

Postat de simona72

Briose Parkin

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2012, 22:40
bune bune
la 11.06.2012, 22:48
Facem schimb? eu vin cu prajitura...tu cu traistutele!
la 11.06.2012, 22:52
imi plac mult foietajele cu fructe! Ti-au iesit foarte frumoase si cred ca sunt delicioase!
la 11.06.2012, 22:52
Poliana,nu mai bine vin cu traistuta dupa prajitura?
la 11.06.2012, 22:54
Elena_Daria,foarte bune.
si mie imi provoaca pofta instantaneu cand vad pozele de pe ambalajele din magazin
asa s-a intamplat si azi,macar ca n-aveam nevoie de "dulce"

Vezi toate comentariile (73)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking