Ingrediente
- 1 pachet foietaj frantuzesc (cine doreste)
- Foietaj de casa:
- 500 g faina alba
- 1 ou
- 200 g unt
- 1 varf de sare
- 10 g drojdie proaspata (ca sa creasca putin)
- ulei pentru framantat
- Umplutura:
- 8 mere mari rosii
- scortisoara
- zahar pudra (si pentru pudrat)
- 1 lingurita miere
Mod de preparare
Intr-un pahar de 300 ml se bate oul cu o lingura de ulei si sarea, turnati apa calduta pana se umple paharul. Turnam compozitia intr-un bol si se adauga faina treptat, apoi drojdia si amestecam. Framantam pana devine elastic, apoi lasam sa se odihneasca 15 minute. Intindem o foaie subtire, ungem cu untul moale, rulam si dam la frigider pentru 30 de minute, apoi repetam inca o data operatiunea cu aceeasi foaie si se mai da la frigider pentru inca 30-60 de minute. Eu de obicei il fac seara pentru a doua zi.
Curatam merele de samburi si taiem felii subtiri. Le punem in apa fierbinte si lw lasam sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat se scurg de apa si le lasam sa se raceasca.
Se ia aluatul din frigider se intinde o foaie, presaram zahar pudra si scortisoara. Taiem benzi de 1 cm grosime si se pun merele usor suprapuse, se ruleaza usor si cu grija. Se dau la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 de minute la 180 de grade. Cand s-au rumenit ii scoatem si le pudram cu zahar pudra si miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri cu mere in foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (35)
|