Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
2 Aug 2015 | 5462 vizualizari
Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa

un delicios desert de post... Cu dedicatie pentru Padre, ca-i tare scump la vedere... :)

Ingrediente

  • 1 cub drojdie proaspata
  • cca 350 ml apa calduta
  • 1 lingura zahar tos
  • 1/2 lingurita sare
  • 5 linguri ulei de masline
  • faina alba proaspat cernuta, cca 750 gr.
  • 1 borcan mare dulceata de gutui
  • 3-4 linguri gris
  • 4 linguri seminte de canepa
  • 3 linguri zahar brun

Mod de preparare

Drojdia se zdrobeste intre degete si se pune intr-un castron incapator.

Adaugam sarea si 1 lingura de zahar, amestecam sa devina drojdia lichida.

Punem apa calduta, apoi faina pe rand, amestecam sa obtinem un aluat elastic.

La final incorporam si uleiul, apoi acoperim vasul si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul la 185 grade.

Intinem aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de grosimea unui deget.

Taiem foaia in doua, pe orizontala.

Peste aluat presaram un strat fin de gris, apoi ungem intreaga suprafata a celor doua foi cu dulceata de gutui, presaram din nou un strat fin de gris peste dulceata, apoi rulam strans aluatul.

Tapetam tavile cu hartie de copt.

Taiem sulurile de aluat in felii de 1,5 cm si le asezam in tava tapetata, lasand distanta intre ele.

Presaram seminte de canepa si zahar brun, apoi dam tavile la cuptor pentru 40 minute la temperatura de 170 grade.

Lasam sa se rumeneasca, apoi le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafiri de post cu dulceata de gutui si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de legume 2

Postat de timea

Tocana de legume 2

Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa....

Citeste continuarea

Cartofi manastiresti (de post)

Postat de RODIMUR

Cartofi manastiresti (de post)

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic, fără a se rumeni. Usturoiul se curăță, se spală, se mărunțește și se face...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2015, 18:08
Când vine vorba de trandafiri, prefer un buchet de 9, numai aşa îţi trece pofta de ...petale. Fain!
la 02.08.2015, 18:09
la 02.08.2015, 20:17
imi plac tare
la 02.08.2015, 21:43
la 02.08.2015, 22:30

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking