Trigoane cu branza si marar

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
11 Mai 2020 | 4207 vizualizari
Trigoane cu branza si marar

Pentru că mai aveam un rest de aluat de foietaj în congelator, m-am gândit să-l prepar rapid, cu o umplutură care ne place mult: telemea de vaci cu ou și mărar. Trigoanele din foietaj sunt bune și cu brânză dulce. Chiar și cu mărar, iar aici îmi amintesc de niște excelente plăcinte poale-n brâu, cu brânză dulce și mult mărar pe care le-am savurat odată și pe care nu le voi uita niciodată. Îmi place mult mărarul și de fiecare dată când adaug acest condiment în mâncare, îmi amintesc de Florin Piersic care spunea într-o emisiune că el ar pune mărar în toate mâncărurile, atât de mult îi place... Pentru că nu aveam în casă brânză de vaci, pentru a ”înmuia” puțin telemeaua, am adăugat cremă de brânză și astfel am obținut rezultatul dorit. Din ingredientele de mai jos am făcut 16 trigoane, dar au fost atât de bune, încât la pozele finale de a doua zi mai rămăseseră doar 6  bucăți. Noroc că am apucat să pozez o primă tranșă scoasă din cuptor...

Ingrediente

  • 500 grame de aluat de foietaj
  • 200 grame de telemea de vaci
  • 200 grame de cremă de brânză
  • 1 gălbenuș
  • 1 legătură de mărar
  • făină albă pentru modelat
  • 1 ou, pentru uns trigoanele

Mod de preparare

Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză, gălbenușul și mărarul tocat, până la omogenizare.

Se desface cu grijă aluatul de foietaj pe planșeta înfăinată și se întinde puțin cu sucitorul, pentru a-l mai subția. Apoi se taie sub formă de pătrățele pe care se pune câte o lingură încărcată de umplutură. Se ung marginile pătratelor de aluat și apoi se lipesc, sub formă de trigoane.

Se sigilează trigoanele cu o furculiță și se depun în tavă. Se ung trigoanele cu ou bătut și se dau la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare, până ce cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și trigoanele se pot servi, calde.

Sunt foarte bune atât calde (chiar reîncălzite, în cuptorul cu microunde), cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Retete similare

Trigoane cu cartofi si cascaval

Postat de andaoana

Trigoane cu cartofi si cascaval

Pentru aluat: Faina o cernem si o punem intr-un bol. In mijlocul ei adaugam 4 linguri de ulei,sarea  si apa  Framantam pana obtineti un aluat destul de  gros dar mai moale...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2020, 12:28
Delicioase!
la 11.05.2020, 12:31
Imi plac , atat calde , cat si reci
la 11.05.2020, 12:54
Mulțumesc frumos, Andreea!
la 11.05.2020, 12:57
Mă bucur, Mihaela! La aceste trigoane m-am gândit, când ai scris că nu tolerezi dovleacul, pentru că le aveam în plan... Revin mai târziu să văd ce rețete minunate au mai fost postate... Acum am cam multe de făcut: două feluri de mâncare, ordine la bucătărie, două mașini de rufe de spălat...Destule, oricum!
la 11.05.2020, 13:13
Identic, si eu doua feluri de mancare si doua masini de spalat

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking