Ingrediente
- 500 grame de aluat de foietaj
- 200 grame de telemea de vaci
- 200 grame de cremă de brânză
- 1 gălbenuș
- 1 legătură de mărar
- făină albă pentru modelat
- 1 ou, pentru uns trigoanele
Mod de preparare
Aluatul de foietaj se scoate din congelator cu 2-3 ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.
Pentru umplutură, telemeaua se dă pe răzătoarea mică și se mixează cu: crema de brânză, gălbenușul și mărarul tocat, până la omogenizare.
Se desface cu grijă aluatul de foietaj pe planșeta înfăinată și se întinde puțin cu sucitorul, pentru a-l mai subția. Apoi se taie sub formă de pătrățele pe care se pune câte o lingură încărcată de umplutură. Se ung marginile pătratelor de aluat și apoi se lipesc, sub formă de trigoane.
Se sigilează trigoanele cu o furculiță și se depun în tavă. Se ung trigoanele cu ou bătut și se dau la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie spre mare, până ce cresc și se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și trigoanele se pot servi, calde.
Sunt foarte bune atât calde (chiar reîncălzite, în cuptorul cu microunde), cât și reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu branza si marar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|