Triunghiuri super picante

Postat de Zamfira in Aperitive / Garnituri
14 Aug 2012 | 5798 vizualizari
Triunghiuri super picante

Recomand doar celor care prefera picanteriile extreme. Este un aperitiv bun dar foarte, foarte iute. Tara de origine a retetei: Grecia - reteta mediteraniana.

Ingrediente

  • un pachet foietaj
  • 200 gr. masline kalamata
  • 6 ardei iuti
  • 1 1/2 capatana usturoi
  • 1 lingura oregano
  • 1-2 rosii
  • 50 gr. branza de capra
  • sare, piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Pregatim umplutura: scoatem samburii din masline si le taiem in bucatele ceva mai mici, taiem ardeii iuti rondele, rosiile cubulete (fara coaja). Calim usturoiul pisat in putin ulei de masline, adaugam pe rand: maslinele, ardeii iuti, oregano, sare, piper si rosiile. Timp de fierbere 5 minute. Lasam sa se raceasca putin apoi putem sa le punem pe dreptunghiuri.

Indindem foaia de foietaj (grosime de 4-5mm), il impartim in dreptunghiuri. Punem din umplutura cate o lingura in mijlocul dreptunghiului apoi formam trinunghiul. Marginile triunghiurilor le vom apasa cu furculita pentru a izola umplutura. Deasupra punem branza rasa (mai uscata) de capra sau parmezan.

Timp de coacere 40 minute: la foc potrivit.

Poate fi servita ca aperitiv cald sau rece, eventual cu o bere rece nefiltrata:)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Triunghiuri super picante" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti aperitiv cu jumari

Postat de merisor67

Biscuiti aperitiv cu jumari

Jumarile se trec prin robot si se amesteca mai intai cu ouale si condimentele apoi cu kefirul si la final cu faina amestecata cu garantul pentru aluaturi dospite. Am mai specificat si in alte...

Citeste continuarea

Oua vopsite de Paste

Postat de oanapl

Oua vopsite de Paste

Pentru început se degresează ouăle. Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine.  Se pune apă într-o oală,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2012, 15:27
prima servita!!!!!!
la 14.08.2012, 15:30
Trebuie să menţionezi că bărbaţii pot bea două pahare de bere dar nu mai mult Restul e de nota zece
la 14.08.2012, 15:32
corect parinte!!!! ,,totul cu masura mica,,
la 14.08.2012, 15:36
ador mancarea picanta! foarte mult mi-as dori si eu un triunghi
la 14.08.2012, 15:39
Parinte,asta cam e discriminare))

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking