Trottole cu ton

Postat de Toamna07 in Paste
4 Noi 2012 | 4398 vizualizari
Trottole cu ton

Trottole sunt niste paste frumusele,carliontate pe care le puteti prepara cu diferite sosuri ademenitoare. Stiati ca exista peste 400 de forme de paste?:) Fiecare tip de paste are un alt aspect,textura si chiar aroma! Azi, am ales sa prepar aceste minunate trottole cu un sos gros de ton si parmezan. Cand totul se prepara foarte usor,mai pot sa-mi fac si alte planuri.:)

Ingrediente

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 500 g paste trottole
  • 3 cutii cu ton in suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei de usturoi(optional)
  • 400 g rosii cuburi(o cutie)
  • 200 g pasata de rosii
  • 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
  • parmezan
  • ulei de masline
  • sare,piper
  • cimbru sau oregano

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii.Lasa 3-4 minute la fiert,dupa care pune si pasta de ardei iute.,amestecand in continuu.Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat,ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute,dupa care pune un varf de cutit de piper,sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase,normal!:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trottole cu ton" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Paste cu porc si ghebe

Postat de rocsi_1612

Paste cu porc si ghebe

Ghebele le spalam apoi le fierbem pana se desareaza. Le punem intro sita sa se scruga apoi le tocam, dar nu marunt. Spalam bucata de cotlet, o tamponam cu un servetel de bucatarie apoi o...

Citeste continuarea

Tagliatele cu legume mexicane si bacon

Postat de merisor67

Tagliatele cu legume mexicane si bacon

Tocam ceapa solzisori si usturoiul rondele si le calim in untul topit, pana cand ceapa devine translucida. Adaugam apoi rosiile tocate in cuburi, iar peste 10-15 minute, ardeii curatati de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.11.2012, 11:02
abia astept sa fac si eu, mi-au placut de cand le-am vazut in magazin
la 04.11.2012, 11:04
ce fain arata
la 04.11.2012, 11:05
la 04.11.2012, 12:25
super arata,pacat ca nu mananc peste
imi plac si mie foarte mult pastele astea colorate si carliontate
la 04.11.2012, 12:49
Bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking