Ingrediente
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 g paste trottole
- 3 cutii cu ton in suc propriu
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi(optional)
- 400 g rosii cuburi(o cutie)
- 200 g pasata de rosii
- 1/2 lingurita cu pasta de ardei iute
- parmezan
- ulei de masline
- sare,piper
- cimbru sau oregano
Mod de preparare
Mod de preparare:
Fierbe pastele carliontate in apa clocotita cu sare si un strop de ulei,sa nu se lipeasca,pana devin al dente.Le scurgi si le treci rapid printr-un jet de apa rece.
Curata ceapa ,tai-o marunt si caleste-o in putin ulei de masline.Stinge ceapa cu rosiile cuburi si pasata de rosii.Lasa 3-4 minute la fiert,dupa care pune si pasta de ardei iute.,amestecand in continuu.Acum a venit vremea pentru a pune si usturoiul pisat,ca sa apuce si el sa fiarba putin.
Cand sosul mai scade,tinut la foc mic,adauga tonul,dupa ce l-ai scurs in prealabil de zeama.
Mai lasa pe foc inca 5 minute,dupa care pune un varf de cutit de piper,sarte si oregano.
Da sosul la o parte si serveste-l cu paste trottole si parmezan ras.
Sunt delicioase,normal!:)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trottole cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|