Ingrediente
- 2 plicuri budinca (eu am folosit ciocolata si frisca)
- 600 ml lapte
- 200 gr zahar
- cocos
- nuca macinata
- 100 gr fulgi de porumb
- unt
Mod de preparare
Iata cum am pregatit reteta de Trufe.
Pentru prima budinca (ciocolata): intr-un castron am pus plicul de budinca si 50 ml lapte, iar restul (250 ml) l-am pus la fiert.
Peste praful de budinca si lapte am adaugat 5 linguri de zahar. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam compozitia de budinca. Cand s-a facut o luam de pe foc si o punem la racit.
Pt a doua budinca (frisca): intr-un castron am pus plicul de budinca si 50 ml lapte, iar restul (250 ml) l-am pus la fiert. Peste praful de budinca si lapte am adaugat 5 linguri de zahar. Dupa ce s-a fiert laptele adaugam compozitia de budinca. Cand s-a facut o luam de pe foc si o punem la racit.
Dupa ce s-au racit punem 25 gr de unt in fiecare budinca si 50 gr de fulgi de porumb zdrobiti.Se amesteca apoi se pune la frigider circa 30 min.
In doua castroane se pune: in primul cocos cu putin zahar, iar in al doilea nuca macinata cu putin zahar.
Se scot budincile din frigider, se fac in forma de bilute si se dau in cocos sau nuca.
Pe urma se pun pe un platou si se acopera cu o folie de plastic si se baga in frigider pt cateva ore.
Va recomand aceasta reteta de trufe!
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|