Trufe

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
20 Apr 2013 | 8305 vizualizari
Trufe

Trebuie sa recunosc ca am o mare pasiune pentru tot ce inseamna ciocolata iar trufele sunt printre preferatele mele! Asa ca am hotarat sa fac macar o data aceste minunatii de bomboane care sunt foarte usor de facut si excelente la orice ocazie!

Ingrediente

  • Ingrediente ganache: (pentru cca 30 de trufe)
  • 250 ml frisca lichida
  • 270 gr ciocolata amaruie (minim 55% cacao)
  • Optional
  • rom/brandy
  • esenta portocale (1/2 lingurita)
  • esenta de menta (1/2 lingurita)
  • esenta de migdale (1/2 lingurita)
  • Pentru decorat:
  • cacao neindulcita (100 gr)
  • alune macinate (sau intregi pentru miez) - aprox. 200 gr

Mod de preparare

Taiem ciocolata amaruie in bucatele mai mici si o punem intr-un bol.

Punem frisca lichida intr-o craticioara pe foc  si lasam sa se infierbante. Atentie: nu trebuie sa fiarba deloc! trebuie sa fie fierbinte, cand incepe sa faca mici bule de aer pe marginea craticioarei, o luam de pe foc si o turnam peste ciocolata taiata in bucatele.

O lasam sa se odihneasca 1 minut apoi, cu ajutorul unei linguri de lemn sau o spatula, mestecam pana cand ciocolata este total incorporata in frisca si crema devine lucioasa.

Adaugam in aceata compozitie 2 linguri de rom (alcool) sau brandy. Daca nu avem asa ceva in casa, nu-i nici o problema, ideea este ca romul ii va da o aroma deosebit de fina.

Impartim crema in doua sau trei, daca vrem sa facem trufe cu arome diferite, daca nu, le facem simple.(daca impartim compozitia, adaugam in fiecare crema aroma dorita)

Eu am facut de doua feluri, simple si cu alune.

Asadar, lasam crema la racit cel putin 2 ore in frigider sau o dam pe balcon daca este frig afara, la mine erau -2 ºC asa ca s-a racit relativ repede. Crema trebuie sa fie tare ca sa putem manevra trufele.

Cand s-a racit in totalitate, cu ajutorul unui cleste de inghetata (sau linguita cum am facut eu..), formam mici gramajoare pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt sau aluminiu. Daca aveti cleste de inghetata ar fi ideal, nu trebuie sa le mai roluiti asa mult in maini!

Ne inmuiem mainile in apa rece pentru un minut si luam fiecare gramajoara de crema pe care o rulam in maini repejor (ciocolata se topeste foarte repede) pana cand formam niste bile. Pentru trufele umplute, am folosit alune, am bagat cate o aluna inauntru apoi le-am rulat in maini.

Eu am folosit niste manusi de unica folosinta ca sa nu ma mazgalesc de ciocolata pana la urechi , si din cand in cand mi-am mai inmuiat mainile in apa rece dupa care m-am sters cu un servet de hartie.

Trufele astfel formate le tavalim prin cacao sau alune macinate si le asezam in hartiute de bomboane, apoi le bagam la frigider.

Sunt extraordinar de bune, se topesc in gura!

Pofta buna la bomboane!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Postat de Constelatialeu

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2013, 16:23
Arunca si la mine una ca stau cu gura deschisa sa o prind!
Frumoase trufe si aromate!
la 20.04.2013, 16:25
tot vreau sa fac si eu,super arata
la 20.04.2013, 16:36
Sunt bomboanele mele preferate! O sa fac si eu! Minunate!
la 20.04.2013, 16:43
Astea sunt ceva de genul mananci si tot nu te saturi..Foarte bune!
la 20.04.2013, 16:52
sunt foarte bune! eu mancam cate una pe zi ca eram la dieta , as fi mancat vreo 10!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking