Trufe de ciocolata

Postat de cristina_s_world in Prajituri
11 Oct 2012 | 12093 vizualizari
Trufe de ciocolata

Aceste trufe sunt atat de bune si atat de usor de facut ca mai ca n-as fi credibila. Si mie mi-a fost greu sa cred ca din ingrediente simple si putine poate iesi ceva asa bun, insa am avut incedere in Laura Adamache. Ingredientele de mai jos sunt pentru 60 bucati trufe de ciocolata.

Ingrediente

  • - 400g ciocolata neagra ( eu am folosit ciocolata Kandia cu 55% si cu 75% cacao)
  • - 200ml frisca lichida
  • - 150g migdale macinate bine (se pot inlocui cu nuci macinate)
  • - 4 linguri coniac/whisky (eu am pus visinata tare)
  • - pentru ornat:
  • bastonase de ciocolata,
  • migdale macinate,
  • bombonele colorate, etc - dupa preferinta

Mod de preparare

Intr-o craticioara am turnat frisca lichida si am pus craticioara pe foc mititel. In frisca lichida am adaugat ciocolata rupta bucatele si am lasat-o sa se topeasca de tot. Am amestecat mereu.

Dupa ce s-a topit ciocolata, am oprit focul si am adaugat migdalele macinate. Am omogenizat compozitia, am lasat-o sa se raceasca pana cand a mai fost doar un pic calduta. Am adaugat alcoolul, visinata tare in cazul meu, am amestecat bine cu lingura, apoi am mixat compozitia timp de 4 minute, cu un mixer, la viteza mare.

Am bagat apoi craticioara in frigider pentru 5 minute. Dupa ce au trecut cele 5 minute, am mixat iar compozitia, cu mixerul, la viteza mare, timp de 4 minute si iar am bagat craticioara la frigider pentru 5 minute. Si dupa aceste minute am repetat inca o data procedeul descris mai sus, apoi am lasat craticioara la frigider timp de 15 minute.

Cu ajutorul unei lingurite am portionat bucatele mici de crema (care se intareste foarte tare!) si le-am modelat in forma de bilute, in palme. Palmele trebuie mereu udate cu apa rece. Desi poate parea imposibil, operatiunea asta decurge destul de repede si fara dificultate. Crema este destul de maleabila si se lucreaza usor.

Bilutele gata formate le-am tavalit unele prin bastonase de ciocolata, iar celelalte prin migdale macinate. Le-am asezat apoi in hartiute de bomboane, intr-o cutie cu capac. Cutia am pastrat-o la frigider.

Trufele se pastreaza foarte bine foarte mult timp. La mine au tinut doua saptamani si apoi s-au terminat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure

Iata cum se prepara Reteta de prajitura rulada cu migdale si mure Blat rulada : Am lasat albusurile sa se dezghete, le-am pus intr-un bol cu un praf de sare si le-am mixat pana am obtinut o...

Citeste continuarea

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Postat de Constelatialeu

Desert Trio Magic sau Primavara pufoasa

Mai intai am pregatit am pregatit frisca batuta din 300 ml smantana pentru frisca si 3 pliculete de zahar vanilat. Frisca ce am impartit-o in 3 pentru fiecare mouse. Mouse ciocolata alba : Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2012, 12:23
Ce bunatati,vin sa iau si eu o trufa
la 11.10.2012, 12:45
placeeeeeee
la 11.10.2012, 12:49
Super!!!
la 11.10.2012, 13:26
Delicioase
la 11.10.2012, 14:11
bestialeee!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking