Trufe cu ciocolată albă și nucă de cocos

Postat de Papalapap in Dulciuri
11 Dec 2014 | 4885 vizualizari
Trufe cu ciocolată albă și nucă de cocos

Unele rețete sunt pur si simplu magice: nici nu apuci să te dezmeticești bine, și ești deja sub vraja lor! Așa ni s-a întâmplat nouă cu trufele de ciocolată albă… A fost de ajuns să le tăvălim prin fulgii de nucă de cocos și visul a luat formă. Se facea că ninge, iar noi ieșisem să ne dăm cu sania și să ne batem cu bulgări de zapadă. Iar bulgării ăștia pufoși aveau un miez delicios de ciocolată albă…

Ingrediente

  • 250 g ciocolată albă
  • 10 cl smântână lichidă pentru gătit
  • 100 g nucă de cocos

Mod de preparare

Dă ciocolata pe răzătoare sau, și mai bine, rupe-o pătrățele și pune-le la mărunțit în robotul de băcătărie (1).

Varsă smântâna într-o crăticioară și, la foc mic, adu-o până aproape de punctul de fierbere. Oprește focul chiar înainte să dea smântâna în clocot și varsă peste ea ciocolata măcinată fin. Folosindu-te de o lingură de lemn, amestecă bine până obții o compoziție omogenă (2).

Varsă compoziția într-un castronel, adaugă și jumătate din cantitatea de nucă de cocos și amestecă bine. Lasă totul să se răcească, apoi bagă castronelul în frigider și uită de el câteva ore bune. Cel mai simplu ar fi să pregătești compoziția pentru trufe de cu seara și să o lași în frigider până a doua zi.

Bun, orele au trecut, ciocolata s-a întărit în frigider, e momentul să finalizezi rețeta. Folosindu-te de o linguriță și, mai ales, de mâinile tale dibace, formează biluțe și rulează-le prin fulgii de nucă de cocos rămași (3).

Trufele tale sunt gata, aranjează-le frumos într-o cutie de bomboane ! Probabil s-au topit ușor, așa că mai bine le mai lași puțin în frigider înainte de a le servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu ciocolată albă și nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bomboane asortate

Postat de adnia

Bomboane asortate

Trufe cu migdale: Am topit ciocolata in frisca lichida, am amestecat cu rom si am lasat la rece peste noapte. A doua zi am format bilutele, pe care le-am dat prin migdale macinate si le-am...

Citeste continuarea

Desert Ursulet

Postat de epurasha2bb

Desert Ursulet

Se spala orezul si se pune la fiert cu 3 parti lichid si anume 2 parti apa si o parte lapte.Se adauga 2 linguri de zahar.Apoi se lasa sa se umfle si sa fie pufos, cand e aproape gata se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2014, 16:01
ce frumos arata poza. bravo
la 11.12.2014, 20:58
Super!
la 12.12.2014, 09:56
cat sunt de delicate!
la 13.12.2014, 18:56
la 16.12.2014, 08:07
Superbe!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking