Ingrediente
- 250 g ciocolată albă
- 10 cl smântână lichidă pentru gătit
- 100 g nucă de cocos
Mod de preparare
Dă ciocolata pe răzătoare sau, și mai bine, rupe-o pătrățele și pune-le la mărunțit în robotul de băcătărie (1).
Varsă smântâna într-o crăticioară și, la foc mic, adu-o până aproape de punctul de fierbere. Oprește focul chiar înainte să dea smântâna în clocot și varsă peste ea ciocolata măcinată fin. Folosindu-te de o lingură de lemn, amestecă bine până obții o compoziție omogenă (2).
Varsă compoziția într-un castronel, adaugă și jumătate din cantitatea de nucă de cocos și amestecă bine. Lasă totul să se răcească, apoi bagă castronelul în frigider și uită de el câteva ore bune. Cel mai simplu ar fi să pregătești compoziția pentru trufe de cu seara și să o lași în frigider până a doua zi.
Bun, orele au trecut, ciocolata s-a întărit în frigider, e momentul să finalizezi rețeta. Folosindu-te de o linguriță și, mai ales, de mâinile tale dibace, formează biluțe și rulează-le prin fulgii de nucă de cocos rămași (3).
Trufele tale sunt gata, aranjează-le frumos într-o cutie de bomboane ! Probabil s-au topit ușor, așa că mai bine le mai lași puțin în frigider înainte de a le servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Trufe cu ciocolată albă și nucă de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|