Trunchi de copac

Postat de nico15 in Salate
24 Ian 2011 | 5702 vizualizari
Trunchi de copac

Ingrediente

  • 1 paine feliata
  • 4-5 oua,
  • 150 gr de sunca
  • ½ salata verde
  • 3 rosii,
  • 1 ceapa
  • piure de fasole
  • 2 cutii branza Philadelpia
  • 150 gr de smantana mai densa, de preferat sa nu fie varsata
  • 10-15 masline negre,
  • 3 sticlute de coloranti alimentari( cate 3-4 picaturi din fiecare culoare)
  • Pentru design:
  • rucolla

Mod de preparare

Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert.
Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert, punem fasole la fiert iar cand aceasta este gata se va pune in blender si vom obtine un piure.
Separat se va face o salata astfel: se taie salata verde foarte subtire, se taie rosiile in cubulete, la fel si sunca, precum si ceapa foarte fin si se amesteca se stropeste cu ½ de lingura de ulei, se sareaza.

Dupa ce ouale s-au fiert se curata de coaja (se pun 3 oua intregi plus inca 2 galbenusuri) si se toaca foarte fin(albus si galbenus) amestecandu-se cu smantana; smantana ar trebui sa nu fie foarte lichida de preferat un pic mai densa. Dupa ce s-a amestecat bine se adauga 3-4 picaturi de colorant alimentar si se va obtine o pasta de culoare galbena.

Separat se va amesteca o cutie de branza Philadeplia, cu 4 albusuri fierte de ou si tocate bine se vor pune 3-4 picaturi de colorant alimentar de culoare albastra, iar in cealalta cutie se va pune 3-4 picaturi de culoare verde, colorantii alimentari nu sunt toxici.

Pe o farfurie dreptunghiulara incepem si aranjam primul rand al copacului nostru, primul strat vom unge cu piure de fasole, dupa care vom aranja randul al doilea de paine care se va unge cu pasta galbena rezultata din oua si smantana, se adauga al treilea rand de paine peste care vom pune salata descrisa mai sus, se va adauga inca un rand de paine iar peste se va pune amestecul rezultat din branza Philadelpia de culoare albastra si albusurile de ou, se complezeaza cu ultumul rand de paine si se va termina copacil nostru care va fi invelit intr-un start de branza Philadelpia in care s-a picurat culoare verde. Cand copacul este gata se va orna cu masline si rucolla.

Aceasta este una din retetele traditionale din Costa Rica

Pofta Buna

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert trunchi de copac

Postat de katty

Desert trunchi de copac

Pregatim blatul. Mixam ouale intregi aflate la temperatura camerei  cu sarea si zaharul pana capata consistenta unei smsantani groase. Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam...

Citeste continuarea

Trunchi de copac

Postat de sufletista

Trunchi de copac

CREMA -toate ingredientele in afara de ciocolata si zeama de portocala, le punem intr-un vas si le punem pe foc, sa fiarba la foc mic, cca 10 minute. Luam vasul de pe foc si adaugam ciocolata,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2011, 22:03
la 24.01.2011, 22:05
la 24.01.2011, 22:14
interesant
la 24.01.2011, 22:25
Ce idee Nico
la 24.01.2011, 22:49
interesant..un tortulet aperitiv

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking