Ingrediente
- 1 2/3 cana (400ml) apa
- 45 g unt
- 1/2 lingurita sare
- 1 1/2 cana faina
- 3 oua
- SIROP
- 3 cani zahar
- 2 cani apa
- zeama de la 1/2 lamaie
Mod de preparare
Se incepe cu prepararea siropului prin fierberea apei si zaharului pana capata consistenta si aspectul mierii de albine
-pe la 1/2 fierberii se adauga zeama de lamaie
-se lasa la racit
Aluatul:
-se incalzeste apa ,untul,sarea intr-o oala pe foc,cand incepe sa fiarba se da focul mai mic ,se adauga faina toata odata,se amesteca energic pana devine o compozitie omogena
-se ia de pe foc si se lasa la racorit
-dupa ce s-a racit se adauga ouale rand pe rand mixand bine dupa fiecare
-cu ajutorul unui pos formam bastonase de 5 pana la 10 cm si se prajesc in baie de ulei
-se scot pe un servet pentru a absorbi o parte din ulei dupa care se scufunda in siropul rece
-se tin in sirop aproximativ 15-20 min
-se servesc reci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tulumba tatlisi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|