Turn de clatite cu crema limoncello

Postat de Oana in Prajituri
28 Feb 2011 | 9432 vizualizari
Turn de clatite cu crema limoncello

Mascarpone con limone e limoncello :) Reteta din revista Ioana

Ingrediente

  • Clatite:
  • 250 g faina
  • 350 ml lapte
  • un pliculet de drojdie
  • o lingura cu zahar
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • Crema:
  • 3 lamai
  • 30 ml lichior limoncello
  • un pliculet gelatina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Drojdia se amesteca cu zaharul si putin lapte cald si se omogenizeaza pana se topeste. Intr-un caston se cerne faina, se face o gropita la mijloc si se toarna drojdia si restul de lapte caldut. Se amesteca cu o lingura si se lasa sa se odihneasca la loc cald 15 minute, acoperit cu un prosop. Cand incep sa se formeze mici bule se adauga untul topit si racit si ouale batute. Se amesteca cu mixerul la viteza cea mai mica, se acopera iar castronul cu un prosop si se lasa la loc cald 30 de minute.

Intre timp se prepara crema. Gelatina se hidrateaza in cateva linguri de apa rece. Lamaile se scufunda in apa clocotita 30 de secunde, se scot si se sterg, apoi se rade coaja si se stoarce sucul. Intr-o craticioara se incalzeste sucul de lamaie cu lichiorul limoncello. Cans ajunge la punctul de fierbere se opreste focul si se omogenizeaza gelatina. Galbenusurile se bat la robot cu zaharul pudra pana se albesc si se umfla. Se toarna apoi peste ele siropul de lamaie cald, omogenizand bine. Se lasa sa se raceasca complet, apoi se amesteca cu crema mascarpone. Eu am folosit mixerul vertical pt o omogenizare mai usoara. Se adauga coaja de lamaie si se lasa la rece cel putin jumatate de ora, cat creste si aluatul pentru clatite.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se coc clatite micute, apoi se lasa la racit. Crema de lamaie se amesteca cu frisca batuta.

Se aseaza pe o farfurie o clatita, o lingura de crema, iar o clatita si tot asa, pana se formeaza un turnulet. Se pudreaza cu zahar, se orneaza cu fasii subtiri de coaja de lamaie si menta (eu am pus uscata :) nu am avut menta proaspata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Turn de clatite cu crema limoncello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura Somloi

Postat de rocsi_1612

Reteta de prajitura Somloi

Iata cum se prepara reteta de prajitura Somloi Blatul cu vanilie: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul pe rand, mixati pana obtineti o bezea....

Citeste continuarea

Desert prajitura Iustina

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Iustina

Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2011, 23:35
excelent
la 28.02.2011, 23:48
La favoriteeee,imi place
la 28.02.2011, 23:52
arata tare bine
la 01.03.2011, 00:10
eu ptr un desert cu lamaie dau si mobila din casa!!!
la 01.03.2011, 00:41
Aoleu mitinita chiar asa?ia sa-ti trimit eu o prajitura cu lamaie par avion ca sa-mi dai mie mobila oana o bunatate ce ai facut tu aici

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking