Ingrediente
- pentru blat:
- 3 oua
- 80 g zahar pudra
- 2 pachetele zahar vanilat
- 80 g faina
- 20 g cacao
- pentru crema:
- 250 ml frisca lichida
- 70 g zahar tos
- 50 g cacao
- 150 g ciocolata simpla
- pentru decor:
- aschii de ciocolata
- 100 ml frisca
Mod de preparare
Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul pudra si bati pana se topeste. Adaugi treptat galbenusurile batute cu zaharul vanilat, faina cernuta cu 20 g cacao, amestecand usor de jos in sus.Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coci in cuptorul preincalzit 15 minute.Lasi sa se raceasca in tava ,rastorni si tai cercuri cu diametrul de 8 cm.
Crema:
Amesteci frisca lichida cu zaharul tos, cu 50 g cacao, pui pe foc si aduci la punctul de fierbere. Iei de pe foc, adaugi ciocolata simpla bucati si amesteci pana se topeste. Lasi sa se raceasca, pui in frigider sa se intareasca, apoi bati bine cu mixerul.
Asamblare: lipesti cate 3 cercuri cu crema, le imbraci cu crema si deasupra torni glazura de ciocolata neagra. Partea de jos o tapetezi cu alune sau migdale. Pui frisca deasupra fiecarui tortulet, asezi aschii de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turnulete cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|