Turta dulce

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
5 Dec 2015 | 5421 vizualizari
Turta dulce

Turta dulce, pentru multi este un desert al copilarie, un desert ce era pregatit de sarbatori. La noi mama nu facea turta dulce de sarbatori, ca avea ea alte retete delicioase, dar ne place. Zilele astea am zis sa incerc si eu pentru prima data sa pregatesc turta dulce, desi eram usor sceptica ca toata lumea zice ba ca e tare, ba ca trebuie mancata dupa nu stiu cate zile, ba ca e prea dulce si tot asa. Mi-am luat inima in dinti si m-am pus pe treaba. Se face destul de repede, miroase asa frumos in timp ce se coace, iar rezultatul final? O super bunatate de turta dulce. Nu este nici tare, nici prea dulce, se poate manca a doua zi, are o aroma irezistibila. Da, imi place turta dulce ce am facut-o, multumesc Rita pentru reteta! Si daca tot vine Mos Nicolae, am zis sa il intampin cum trebuie, ca poate imi lasa ceva in ghetute: sanatate, fericire, bucurii, cam asta mi-as dori mie, familiei si voua tuturor! "Pentru Mos Craciun"

Ingrediente

    • 500 g faina
    • 170 g zahar pudra
    • 50 gr unt
    • 1 ou
    • 1 galbenus
    • 125 g apa
    • 1 varf de cutit bicarbonat
    • 1 lingurita scortisoara
    • 1 lingurita anason macinat
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    • un praf de sare
    Pentru glazura:
    • 1 albus
    • 100 g zahar pudra
    • 2 linguri apa fierbinte

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem 1 lingura din zaharul pudra la caramelizat.
Cand s-a caramelizat, punem apa (atentie la aburi) si lasam sa fiarba pana se dizolva zaharul.
Tragem cratita de pe foc, adaugam restul de zahar, scortisoara, anasonul, sarea si 150 gr de faina.
Tot acest amestec il transferam intr-un bol mai mare.
Adaugam bicarbonatul, oul, galbenusul, untul de la temperatura camerei, coaja rasa de portocala si amestecam bine cu o lingura.
Incorporam restul de faina treptat, amestecam cu mana pana aluatul devine omogen si nelipicios.

Rupem bucatele din aluat, formam bile ce le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Mie mi-au iesit 40 de bucati.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 15-20 de minute.

Cand este gata, o scoatem din cuptor.
Cat timp se coace turta dulce, pregatim glazura:
Albusul il mixam spuma.
Adaugam zaharul treptat, iar la final punem apa fierbinte.
Turta dulce calda, o trecem prin aceasta glazura, o asezam pe un gratar pentru a se scurge surplusul si pentru ca, glazura sa se usuce.

Eu am pus-o intr-o tava pe hartie de copt pentru vreo 2 ore, apoi cu lama unui cutit am transferat-o in alta tava pana glazura s-a uscat bine.
Se pastereaza intr-un mediu uscat, intr-o cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (54)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert turta dulce cu ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert turta dulce cu ciocolata

Intr-un bol, puneti untul taiat cuburi, de la temperatura camerei. Adaugati mierea si indulcitorul gold, mixati la viteza potrivita 2-3 minute, pana indulcitorul de topeste, dar nu de tot....

Citeste continuarea

Desert turta dulce glazurata

Postat de eumimi

Desert turta dulce glazurata

Topim untul cu zaharul si cu mierea. Lasam 5 min. la racorit si adaugam oul, cacaua si condimentele. Turnam lichidul obtinut peste faina, adaugam si bicarbonatul dizolvat in lingura de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.12.2015, 18:55
saptamana viitoare fac si eu A ta arata excelent!
la 05.12.2015, 18:56
n-am facut niciodata poate anul asta le incerc si eu tare frumusele sunt!
la 05.12.2015, 19:03
Multumesc mult Claudia
la 05.12.2015, 19:03
Dey, e tare faina reteta asta
la 05.12.2015, 19:05
Mă bucur că v-a plăcut! Eu m-am gândit să mai fac o porție și să le ambalez câte 3-5 bucăți, și să le dau unor copilași.

Vezi toate comentariile (54)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking