Ingrediente
- 150-200 gr faina.
- 1 ou.
- 2 linguri cu miere(bio).
- 1 lingura cu zahar.
- 1 praf de sare.
- scortisoara(dupa gust).
- cuisoare (praf).
- coaja rasa de portocala.
- unt (25 gr)
- 20 ml lapte.
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat.
- Decor:
- ciocolata amara 100 gr
- unt 15 gr
- lapte 2 ling
- esenta de rom
- bomboane colorate
Mod de preparare
Pentru inceput se pune la foc intr-o oala mierea,intr-un vas se amesteca faina cu sare, bicarbonat, coaja de portocala, scortisoara si cuisoare (dupa gust) si oul, se amesteca bine. Dupa care se torna si mierea se amesteca, in aceasi oala se pune laptele la incalzit si untul la topit (impreuna) se adauga in compozitie si se framanta aluatul bine.
Din aluatul obtinut se formeaz 25 d ebilute se pun intr-o tava tapetata cu distanta intre ele ,se dau la cuptor 180° pentru 15-20 minute pana se rumenesc.
Intre timp se pune o oala cu apa si pe baie de aburi intr-un vas se topeste ciocolata cu lapte si unt,esenta de rom se amesteca cu o paleta de silicon pana devine cremoasa si luceste.
Bilutele de turta dulce racite se trec prin glazura se pun la uscat pe unplatou (gratar) se decoreaza cu bomboane. Se servesc dupa cateva ore sau chiar a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
|