Turta dulce a bunicii

Postat de Brindusa in Prajituri
20 Iul 2010 | 6464 vizualizari
Turta dulce a bunicii

Bunica punea nuci si rahat. Eu am modificat-o putin: ciocolata si migdale

Ingrediente

  • 500g zahar tos
  • 2 linguri miere
  • 250 ml lapte fierbinte
  • 4 oua
  • 450 g faina 000
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite praf de copt
  • Arome dupa preferinta (vanilie, lamiae, scortisoara, cuisoare, nucsoara)
  • 100 g ciocolata 75% , taiata marunt
  • 100 g migdale decojite, aurite in cuptor

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita caramelizeaza zaharul. Adauga laptele si mierea si lasa pe foc, amestecand, ca sa se topeasca zaharul caramel. Lasa la racit.
  2. Omogenizeaza ouale si adauga-le in sosul de zahar ars. Amesteca bine. Adauga uleiul.
  3. Cerne faina cu praful de copt si pune-le in amestecul de zahar ars. Compozitia care rezulta e destul de fluida. Adauga aromele , ciocolata si migdalele.
  4. Pune compozitia intr-o tava patrata, sau in forme de briose. Coace 30 minute la 180C. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce a bunicii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Oana

Desert prajitura Tosca

Pregateste mai intai crema pentru ca trebuie lasata la racit. Pune laptele la fiert intr-o craticioara cu fund dublu, impreuna cu pastaia de vanilie crestata, plus semintele dinauntru....

Citeste continuarea

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

Postat de ancutsa

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.07.2010, 17:58
la 20.07.2010, 18:06
la 20.07.2010, 20:37

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking