Ingrediente
- 100 gr de unt la temperatura camerei
- 220-250 gr miere lichidă
- 4 oua
- aroma de vanilie
- 1 lingura de scortisoara
- 1 linguriță de mix de condimente pentru turtă dulce
- (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
- 1 vârf de cuțit de sare
- 280 gr de piure de dovleac
- 300 gr de făină
- 1 lingurita praf de copt
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat
- 50 g de alune decorticate
Mod de preparare
Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte).
L-am taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat.
Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia, condimentele, sarea și treptat ouăle.
Adaugam piureul de dovleac, si amestecăm bine.
Se toarnă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu (stinse) se amestecă bine.
Folosiți un mixer/blender pentru a amesteca totul bine dacă este necesar.
La urmă, se adaugă alunele .Se toarnă compozitia in forma unsa.
Coaceți timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul incins la 180°C.
Puteti s-o glazurati ( zahar pudra+suc de lamaie).
Un deliciu.....
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu dovleac si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|