Ingrediente
- 600 g faina
- 7 g drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 50 ml ulei de masline
- 250 ml lapte
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas
Se amesteca drojdia uscata cu zaharul si se adauga peste faina.
se amesteca din nou, totul.
Se incalzeste laptele.
Se face o adancitura la mijocul fainii si se toarna treptat laptele cald, alternativ cu uleiul, amestecandu-se cu faina de pe margini.
Se framanta un aluat nu foarte tare, care se lasa la dospit timp de 30 de minute, la loc cald si acoperit cu stergare de bucatarie.
Dupa acest interval, se presara sarea peste aluat si se framanta din nou, apoi se imparte in 8 bucati, care se lasa din nou sa isi mareasca volumul.
Se intind apoi in foi subtiri de forma rotunda si se coc in tigaia incinsa, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana se rumenesc bine.
Se servesc atat calde cat si reci, sunt bune oricum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|