Ingrediente
- 2 pachete foi de placinta
- 1 kg de nuca macinata
- 1 kg de zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 fiola esenta de vanilie
- zahar vanilat
- nuca de cocos
Mod de preparare
Cu cateva zile inaintea Ajunului,coacem pe o tabla sau pe tava de la aragaz,jumatati de foi de placinta cu mare atentie pentru ca fiind foarte subtiri se ard repede;le punem una peste alta pe o tava mare.
Pe 23 Decembrie seara,pregatim siropul din 1l apa,3cani cu zahar,coaja de lamaie,esenta de vanilie si lasam sa clocoteasca;in alt vas punem nuca macinata amestecata cu restul de zahar si zahar vanilat
Pe un platou punem cate o foaie,le insiropam cu o pensula iar dupa 4-5foi punem un strat generos de nuca;procedam asa pana le terminam;pe ultima foaie punem nuca de cocos,acoperim platoul cu folie de aluminiu pana a doua zi cand taiem turtele in portii si impartim pentru sufletele celor disparuti dar aveti grija prima portie sa fie data in casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Turte - Pelincile lui Isus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|