Turte rupte

Postat de mihaelam90 in Dulciuri
23 Dec 2013 | 10585 vizualizari
Turte rupte

Ingrediente

  • Pentru turte avem nevoie de:
  • faina
  • apa
  • un praf de sare
  • o lingura de ulei
  • pentru sirop avem nevoie de
  • 1.5 l apa
  • 1/2 kg zahar
  • coaja de lamaie si de portocala
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • Pentru umplutura:
  • nuca
  • migdale
  • zahar
  • coaja de portocala
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Framantam aluatul pentru turte si le coacem in cuptor pe fundul tavii.

Punem la fiert pentru sirop apa impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si portocala, pentru a se raci.

Pentru a inmuia turtele, punem intr-o oala apa la incalzit. Turtele trebuiesc "spalate" de faina in apa calduta.

Migdalele si nucile se toaca la blander marunt si se amesteca cu zahar. De asemenea, coaja de lamaie si portocala se amesteca cu zahar.

Intr-un lighean mai mare se presara un strat de nuca si putina coaja de lamaie si portocala, dupa care se adauga un strat de turte peste care adaugam sirop, inca un strat de nuca si coaja rasa. Se repeta procedeul pana terminam de asezat toate turtele.

Se servesc dupa cum traditia spune in dimineata de Ajun.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte rupte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu smochine

Postat de katty

Desert prajitura cu smochine

Mixam bine toate ingredientele pentru blat.Daca este nevoie mai adaugam putina faina pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de maini. Spalam smochinele, le scurgem, le taiem coditele si le...

Citeste continuarea

Desert pariziene simple

Postat de RODIMUR

Desert pariziene simple

Se pune făina (în care s-a amestecat praful de sare) într-un vas și în mijlocul ei, drojdia fărâmițată, zahărul și oul. Se răzuiește lămâia și se amestecă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2013, 20:31
Interesanta reteta,Mihaela
la 23.12.2013, 20:32
Multu
la 23.12.2013, 20:32
Abia astept ziua de maine sa le mananc
la 23.12.2013, 20:37
As astepta si io cu greu)
la 23.12.2013, 20:38
Foarte interesant! E un fel de scutecele lui Iisus?

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking