Turtite cu magiun, la tigaia grill

Postat de RODIMUR in Piine
13 Dec 2018 | 2549 vizualizari
Turtite cu magiun, la tigaia grill

Ne plac mult turtițele și le facem în mod special în perioada Postului. De această dată, le-am făcut umplute cu magiun, tot la tigaia grill și ne-am bucurat mult de ele, deși am făcut doar câteva (4) de gust...

Ingrediente

  • 500 grame de făină albă
  • 15-20 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de sare fină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 300 ml de apă caldă
  • făină pentru modelat
  • 1 borcan cu magiun

Mod de preparare

Se pune făina albă amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și în adâncitura făcută în mijloc se pune drojdia mărunțită și zahărul. Se adaugă treptat apa caldă și se amestecă drojdia cu zahărul, până ce se dizolvă. Apoi se încorporează toată făina și la urmă se adaugă uleiul. Se frământă cam 3-4 minute, până ce aluatul devine elastic și nelipicios.

Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se lasă la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin pentru eliberarea bulelor de aer și se împarte în patru părți egale. Fiecare bucată de aluat se împarte, la rândul ei, în două bucăți diferite: una de 1/3 și alta de 2/3.

Bucata mai mare de aluat se întinde cu sucitorul și pe mijlocul ei se pun două lingurițe încărcate de magiun, care se întind uniform pe foaie, lăsând o margine la aluat de 1,5-2 cm. De jur-împrejurul magiunului se umezește aluatul cu apă.

Se face o foaie din bucata mai mică de aluat și se acoperă magiunul de pe foaia mai mare. Se lipește foaia mică de cea mare, apăsând ușor cu degetele. Se umezește foaia mică de jur-împrejur și se răsfrânge foaia mare, pentru a lipi turtița, din loc în loc (cum se vede în poze).

Se pune tigaia grill pe foc și după ce se înfierbântă se pun turtițele, pe rând, să se prăjească la foc mic, ca să se pătrundă bine, să nu rămână crude și să se rumenească frumos, pe ambele fețe. Sunt foarte bune, atât calde, cât și reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite cu magiun, la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu bicarbonat

Postat de merisor67

Paine cu bicarbonat

Nu am urmat intocmai pasii Polianei, am amestecat ingredientele altfel, dar rezultatul a fost unul foarte reusit. In bolul in care lucram punem iaurtul si cernem peste el bicarbonatul, apoi...

Citeste continuarea

Paine cu branza, cimbru si oregano

Postat de rhapsody

Paine cu branza, cimbru si oregano

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 150 ml apa. Avem grija...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.12.2018, 21:59
Ce idee buna! Imi plac!
la 13.12.2018, 22:07
la 13.12.2018, 22:11
Mulțumesc frumos, Mimi! Ne-am delectat cu ele...
la 14.12.2018, 06:15
Foarte faine 😍😍😍😍
la 14.12.2018, 07:05
Da, Găbytza, așa mi se par și mie... Îți mulțumesc frumos pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking